Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΕΝΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ” ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ

«Θα κάνουμε τεκμηριωμένες προτάσεις, γιατί πιστεύουμε ότι η διοίκηση πρέπει να πετύχει! Όχι μόνο γιατί στηρίξαμε το Γιάννη Μπουτάρη στο δεύτερο γύρο, αλλά γιατί αν αποτύχει, η ποιότητα της ζωής όλων μας θα υποχωρήσει». Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην πράξη”, Χρ. Μάτης, κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της παράταξης.

Καλωσορίζοντας τους καλεσμένους, ο επικεφαλής της παράταξης στις εκλογές του Νοεμβρίου και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μάτης, ευχαρίστησε τους δημότες της Θεσσαλονίκης που ψήφισαν την παράταξη και διαβεβαίωσε, ότι το 2011 θα είναι μία χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να δοκιμαστούν νέες λύσεις και απαντήσεις στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, στην οποία οδήγησαν την πόλη οι πολιτικές που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Νίκος Νυφούδης, η Αραβέλλα Σαλονικίδου, μέλος του Δ.Σ. του ΒΕΘ και της ΔΕΠΘΕ, και πολλοί άλλοι.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι γυναίκες του συνδυασμού, οι οποίες κατέλαβαν τις δέκα πρώτες θέσεις σε σταυρούς προτίμησης.

Δυο από αυτές, η Στέλλα Αβραμίδου και η Μαρίνα Πελτέκη, πρώτη και τρίτη σε σταυρούς αντίστοιχα έκοψαν την πίτα. Τυχερός της βραδιάς, ο ψυχολόγος Θοδωρής Ραβενάκης, ο οποίος κέρδισε έναν οικιακό κομποστοποιητή, προσφορά του Δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, που εφαρμόζει τη μέθοδο στο Δήμο του.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η καθηγήτρια του ΑΠΘ, Μυρτώ Πυροβέτση, η οποία έχει την επιστημονική ευθύνη των προγραμμάτων κομποστοποίησης σε πολλούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η κυρία Πυροβέτση εξέφρασε την προθυμία της να συνεισφέρει στην εκπαίδευση όχι μόνο του τυχερού, αλλά και των κατοίκων της πόλης στις νέες περιβαλλοντικά φιλικές μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων.