"ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ" ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Με την προσφυγή της χώρας μας στη Χάγη ανοίγει ξανά το θέμα δικαίωσης των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής, και το παράδειγμα του Δίστομου μπορούν να ακολουθήσουν και άλλες περιοχές. Στο δρόμο αυτό θα κινηθεί το «Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας της περιόδου 1949-45» την προεδρία του οποίου ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη.

«Το ζήτημα των αποζημιώσεων από τους Γερμανούς παραμένει ενεργό στο πλαίσιο των δράσεων του συνδέσμου. Δεν είναι κάτι που το έχουμε εγκαταλείψει», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Μάλιστα τόνισε ότι πρώτα θα συνεδριάσει το ΔΣ του δικτύου και έπειτα η ολομέλειά του για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Ο πρώην δήμαρχος Χορτιάτη κ. Μιχάλης Γεράνης, δηλώνει, στην ίδια εφημερίδα: «Μέσω το ‘Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών’, όπου φέτος η προεδρία θα είναι στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση για την αποζημίωση στο δρόμο που χάραξε και το Δίστομο και ενωμένοι μαζί ελπίζουμε η αδικία αυτή που προϋπάρχει να επανορθωθεί».

από το typosthes.gr