ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Περιστέρι, με το οποίο «συγκατοικούσε» -μέχρι σήμερα- στην έκτη θέση της βαθμολογίας, και πανηγύρισε στο κλειστό της Πυλαίας την έκτη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, ενώ κράτησε «αλώβητη» την έδρα του.
Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 69-60 της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη, σε αγώνα για την 11η ημέρα, και υποχρέωσαν τους αντιπάλους στην έκτη ήττα τους και τέταρτη εκτός έδρας. Τα δεκάλεπτα: 19-11, 36-20, 51-42, 69-60

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 17 (1), Αποστολίδης 2, Δέδας 7 (1), Ντόζιερ 4, Γκρέι 11, Παπαδόπουλος 13, Γιαννακίδης 3 (1), Γκετσέφσκι 12 (2).
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Αργύρης Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 3 (1), Κινγκ 12 (2), Α. Μάντζαρης 6 (1), Σκοτ 14 (4), Τσιάκος 8 (2), Πετρουλας 2, Σένσλι 11 (1), Λούμπι 2, Μότσνικ 2.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος-Σώμος-Κατραχούρας

Τι είπαν
Ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο ήταν μετά το τέλος του παιχνιδιού ο τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά, Σούλης Μαρκόπουλος.
«Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί ξέραμε ότι παίζουμε με ομάδα που ξέρει τι ζητά στο γήπεδο και προσπαθεί σε κάθε επίθεση να τελειώσει με την καλύτερη δυνατή επιλογή, κυνηγά όλα τα μις ματς και προβληματίζει την αντίπαλη ομάδα,Παρόλα αυτά ξεκινήσαμε καλά καλή άμυνα πρώτο μέρος, κλέψαμε αρκετές φορές την μπάλα, αλλά πολλές φορές δε μετουσιώσαμε σε καλάθια εύκολες φάσεις, από βιασύνη. Ομως είχαμε μία ικανοποιητική διαφορά. Στο τρίτο δεκάλεπτο το Περιστέρι έκλεισε την άμυνά του και για μας δεν ήρθαν τα μεγάλα σουτ. Το Περιστέρι σούταρε πιο ελεύθερα, μας ένοιξε τελείως την άμυνα, παρόλα αυτά όμως βρήκαμε τον τρόπο, απαντήσαμε με σουτ έξω από τα 6.75 ενώ στην άμυνα σταματήσαμε τον αντίπαλο. Κερδίσαμε και τώρα συνεχίζουμε».

Ο τεχνικός του Περιστερίου, Αργύρης Πεδουλάκης, δήλωσε πως ο αγώνας κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όπου η ομάδα του δεν φάνηκε αντάξια των προσδοκιών.
«Στο πρώτο μέρος δεν μπήκαμε στο γήπεδο. Κάναμε εύκολα το λάθος και παίζαμε με βιασύνη. 14 λάθη στο πρώτο ημίχρονο είναι πολλά για μία ομάδα που εκτός έδρας θέλει να ελέγξει το ρυθμό. Είχαμε πρόβλημα στη δημιουργία, και στο πικ εντ ρολ και στο λόου ποστ. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο μέρος να ηρεμήσουμε την ομάδα, παίξαμε με πιο ελαφρύ σχήμα για να δημιουργήσαμε πρόβλημα στον Λάζαρο. Παίξαμε με δύο τεσσάρια και δημιουργήσαμε πίεση στον Παπαδόποιυλο. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με ζώνη την οποία δε διαβάσαμε καλά. Κρίσιμη φάση για μας όταν πήγαμε να φορτώσουμε την πίεση στον ΠΑΟΚ ήταν το αντιαθλητικό φάουλ (σ.σ. του Βαγγέλη Μάντζαρη στον Μάρσαλ). Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στη συνολική εικόνα του αγώνα, εμείς ουσιαστικά χαρίσαμε 20 λεπτά»