Για σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Παράταση τριών ημερών - σήμερα, αύριο και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου - έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα από την εφορία.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι "η διαδικασία οικειοθελούς συμμόρφωσης για το κλείσιμο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων ολοκληρώνεται με μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2010, υπήχθησαν στην περαίωση 522.000 φορολογούμενοι, εισπράχθηκαν 891 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν 1,958 δισ. ευρώ.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έλαβαν μέχρι σήμερα εκκαθαριστικό σημείωμα, μπορούν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010, να προσέλθουν στις οικείες ΔΟΥ και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Αυτονόητο είναι πως όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διόρθωσης του αρχικού σημειώματος ή αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, διατηρούν το δικαίωμα υπαγωγής τους σε αυτήν, οι δε ΔΟΥ είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν το σχετικό σημείωμα μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2011.

Η αποδοχή-καταβολή του αναλογούντος ποσού μπορεί να γίνει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2011. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για δικαστικές εκκρεμότητες".

* Στις 10 π.μ. στην έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ στον Περισσό η έναρξη του διήμερου παιδικού φεστιβάλ της οργάνωσης. Εως τη 1 μ.μ. Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο. Στις 11:30 π.μ. η προβολή της ταινίας: "Μια ιστορία για τον Αϊ-Βασίλη". Στις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. εργαστήριο πηλού. Στις 5:30 μ.μ. σύσκεψη γονέων με κομμουνιστές δασκάλους και νηπιαγωγούς. Προβολή ταινίας: "Ενα παραμύθι για δύο κουνουπάκια". Στις 7 μ.μ. Κουκλοθέατρο: "Ο μισοκοκοράκος" από το εργαστήρι Μαιρηβή.

* Στις 11:30 π.μ. στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, η τελετή ορκωμοσίας του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη, Γιώργου Δακή, των αντιπεριφερειαρχών και του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

* Στις 11:30 π.μ. στο Δημαρχείο Χανίων η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος δημάρχουο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη. Παράλληλα θα γίνει η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβουλων, των συμβούλνω δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, καθώς και των τοπικών εκπροσώπων.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι:

- Σχέδιο νόμου: Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών και άλλες διατάξεις (εισηγητής ο Κώστας Σκανδαλίδης)

- Σχέδιο νόμου: Αναδιάρθρωση των Δομών Υποστήριξης του Παιδαγωγικού, Εκπαιδευτικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Σχέδιο νόμου για τα Πειραματικά - Πρότυπα Σχολεία (εισηγήτρια η Αννα Διαμαντοπούλου)

- Σχέδιο νόμου: Τροποποίηση Συστήματος Εκπόνησης Μελετών, Εκτέλεσης Δημοσίων Εργων και Σύσταση Αρχής Ελέγχου Μελετών και Εργων (εισηγητής Δημήτρης Ρέππας)

- Σχέδιο νόμου: Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και άλλες διατάξεις (εισηγητής Γιώργος Κουτρουμάνης)

- Σχέδιο νόμου: Σύσταση Αρχής Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (εισηγητής Χάρης Καστανίδης)

- Προσχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (εισηγητής Γιάννης Ραγκούσης). Ο κ. Ραγκούσης θα κάνει εισήγηση και για το θέμα της έκδοσης διαπιστωτικής πράξης λήξης της θητείας των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών και θα εισηγηθεί για τους διορισμούς Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

- Σχέδιο νόμου: Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σχέδιο νόμου: Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις (εισηγητής Χρήστος Παπουτσής)

- Σχέδιο νόμου: Προστασία του Ανταγωνισμού και Σχέδιο νόμου: Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις (εισηγητής Μιχάλης Χρυσοχοϊδης).

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ελληνικού, συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη, προκειμένου να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις σχετικά με το πρώην αεροδόμιο του Ελληνικού.

* Στις 12 μ.μ. έως τη 1 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος, στη 1 μ.μ. έως τις 2 μ.μ. στην Ερμού και από τις 2 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. στην Πλατεία Κολωνακίου, διαμαρτυρία-πικετοφορία με ξυλοπόδαρους, κλόουν και παπάκια μασκότ, διοργανώνει ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της Ασπίς Πρόνοια στην Αθήνα. Στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία με ξυλοπόδαρους στην Πλατεία Αριστοτέλους και στην οδό Τσιμισκή.

* Στη 1 μ.μ. στο κτίριο του υπουργεόιυ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνάντηση του υφυπουργού, Γιάννη Κουτσούκου, με τους εκπροσώπους των καπνοκαλλιεργητών όλης της χώρας. Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί αναλυτικά και θα συζητηθεί ο τρόπος εφαρμογής και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων για την υποστήριξη των καπνοπαραγωγών ύψους 568 εκατ. ευρώ. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Ε. Διβάρης και στελέχη του υπουργείου, ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των: ΠΑΣΕΓΕΣ ΓΕΣΑΣΕ ΣΥΔΑΣΕ Καπνικής, Ομάδων Ενεργών Παραγωγών.

* Στις 5 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη) η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα βραβεύσει τα χορωδιακά σύνολα και τα έργα των καλλιτεχνικών διαγωνισμών εφήβων των νέων των Ιερών Μητροπόλεων με θέμα: "Νέοι - Εκκλησία-Πολιτισμός", οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάϊο σε έξι περιφέρειες της Εκκλησίας της Ελλάδος, (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Μεσολόγγι και Ξάνθη) και συμμετείχαν πάνω από 3.000 έφηβοι και νέοι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης των διακριθέντων καλλιτεχνικών συνόλων και των διακριθέντων εφήβων και νέων στους διαγωνισμούς, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχουν 1.100 νέοι και νέες από τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, 30 χορωδιακά και χορευτικά τμήματα, ως μέλη των βραβευθεισών καλλιτεχνικών ομάδων.

Τα τιμητικά βραβεία και διπλώματα θα απονείμει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και συντονίζει η Συνοδική Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων.

* Στις 7 μ.μ. επίσκεψη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο Χωριό του Αϊ-Βασίλη στον Μύλο, προκειμένου να μοιράσει δώρα στα παιδιά που θα βρίσκονται εκεί.