Μπορεί να κάθισαν κατάχαμα,
τον άκουσαν, όμως, με προσοχή,
τον Λάμπη Ταγματάρχη...
ΕΡΤ σε νέα βάση, με καθεστώς πλήρους διαφάνειας(όπως η δημοσιοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται και των συμβάσεων που υπογράφονται στο Διαδίκτυο), αλλά και με σταδιακή αποχώρηση από τον ανταγωνισμό με την ιδιωτική τηλεόραση, θέλει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης. Τουλάχιστον αυτά είπε στην πρώτη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το τηλεοπτικού ρεπορτάζ.
Δήλωσε ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να ενισχύσει το ενημερωτικό περιεχόμενό της, το ψυχαγωγικό περιεχόμενο και τις εκπομπές για τον πολιτισμό. «Εχουμε την ευθύνη να ανοίγουμε την πόρτα σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα, να ρισκάρουμε, να δίνουμε το διαφορετικό», είπε χαρακτηριστικά.
Όταν τον ρώτησαν αν θεωρεί ότι «μπορεί η ΕΡΤ να λειτουργήσει με το ποσό που παίρνει από το ανταποδοτικό τέλος» (ύψους 300 εκατ. ευρώ το χρόνο), απάντησε θετικά: «Είτε μπορούμε είτε δεν μπορούμε θα πρέπει να κινηθούμε με αυτό το ποσό», πρόσθεσε. Διευκρίνισε ότι η ΕΡΤ δε θα αποσυρθεί από τη διαφημιστική αγορά στην παρούσα φάση, δεν θα ανταγωνιστεί ωστόσο στο πεδίο αυτό τους ιδιωτικούς σταθμούς. «Σε μια δύσκολη για την αγορά περίοδο, δεν θα πάω να πάρω διαφήμιση από τους ιδιώτες παρέχοντας χαμηλότερες τιμές ή ακολουθώντας άλλη ανάλογη πολιτική, παρά το ότι γνωρίζω πως θα μειωθούν τα έσοδα του φορέα και ενδεχομένως τα σημερινά 30 εκατ. ευρώ, να γίνουν 10 εκατ. ευρώ. Η ΕΡΤ οφείλει να προσαρμόζεται σε ό,τι συμβαίνει στην τηλεοπτική αγορά. Σταδιακά δε, όπως έχει αναφέρει και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τ. Χυτήρης, η ΕΡΤ θα φύγει από τη διαφημιστική αγορά, πράγμα το οποίο το επιβάλλει και η Ευρωπαϊκή Ενωση», συμπλήρωσε.
Για τις φήμες περί μείωσης του αριθμού των καναλιών, των ραδιοσταθμών και άλλων δραστηριοτήτων, είπε πως μια τέτοια απόφαση είναι πολιτική και δε θα τη λάβει ο ίδιος.
Όσο για τις μεικτές παραγωγές, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ παραδέχτηκε πως, παρά το ότι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πολλά, ο φορέας δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει  χωρίς αυτές.