Το Ιράν ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συλλήψεις ατόμων που, όπως ανέφερε, εργάζονται για τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως στόχο δύο πυρηνικούς επιστήμονες.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Πληροφοριών, Χεϊντάρ Μοσλεχί,
«η Μοσάντ, η CIA και η MI6 είχαν έναν ρόλο (στις επιθέσεις) και, με τη σύλληψη των ατόμων αυτών, θα βρούμε νέες ενδείξεις για συλλάβουμε και άλλα στοιχεία».
Ο Χεϊντάρ Μοσλεχί δεν ανέφερε πόσοι άνθρωποι συνελήφθησαν, ούτε για τι ακριβώς κατηγορούνται αλλά δήλωσε ότι αποτελούν μέρος μιας «σημαντικής ομάδας» που είχε συμμετάσχει στις επιθέσεις και προγραμμάτιζε να προβεί σε «ευρύ φάσμα ενεργειών».
Την περασμένη Δευτέρα, δύο φυσικοί που παίζουν σημαντικό ρόλο στο αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έγιναν στόχος δύο χωριστών βομβιστικών επιθέσεων.Ο Ματζίντ Σαχριάρι σκοτώθηκε από βόμβα που τοποθέτησε στο αυτοκίνητο άγνωστος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Σε μία παρόμοια επίθεση τραυματίστηκε ο Φερειντούν Αμπάσι Νταβανί.Το Ιράν έχει ανακοινώσει ότι θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας για τους πυρηνικούς του επιστήμονες, μετά τις δύο αυτές επιθέσεις, που αποδίδονται από την Τεχεράνη στη Μοσάντ και τη CIA.