ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ 12 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

Από το ΠΑΜΕ πήραμε και δημοσιεύουμε την εξής καταγγελία - ψήφισμα: Τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης που υπογράφουν το ψήφισμα αυτό ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ τη τραμπούκικη ενέργεια των ομάδων ΕΑΑΚ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να αφαιρέσουν και να καταστρέψουν πλακέτα που είχε τοποθετηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο προς τιμή της φοιτήτριας της σχολής αυτή και στελέχους της ΚΝΕ, Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 28 Ιούλη 1980, έξω από τη κλωστοϋφαντουργία ΕΤΜΑ, από μπράβο της εργοδοσίας, επειδή μοίραζε προκήρυξη – κάλεσμα του ΚΚΕ, για απεργία. 
Η δράση αυτών των ομάδων που αυτοανακηρύσσονται «αντισυστημικές» εξαντλείται στο μεγαλύτερο βαθμό σε συκοφαντίες και ύβρεις κατά του ΠΑΜΕ, με αποκορύφωμα τη παραπάνω ενέργεια. 
Με άλλα λόγια συγκλίνουν με την εργοδοσία, τη κυβέρνηση και τις ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην επίθεση τους κατά του ΠΑΜΕ που όλο και περισσότερο αναδεικνύεται σε ταξικό πόλο των εργαζόμενων. Γι’ αυτό, άλλωστε, οι ομάδες αυτές, στην απεργία της 15 Δεκέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, ενώθηκαν με την συγκέντρωση του τοπικού υποκαταστήματος της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας ( παρά τα λόγια τους) να σώσουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό από την οργή των εργαζόμενων. Για αυτόν τον αντι - ΠΑΜΕ ρόλο τους, οι ομάδες αυτές προβάλλονται από τους μεγαλοκαναλάρχες σαν το ανάχωμα κατά του ΠΑΜΕ. 
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και σωματείο να καταδικάσει αυτό τον τραμπουκισμό, να βγάλει συμπεράσματα και να απομονώσει τη δράση των ομάδων αυτών μέσα στο κίνημα. 
  1. ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  2. ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ. ΣΤΙΣ ΕΠΙΧ. ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-DΙΑ 
  4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  5. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ «ΠΑΓΚΑΠΝΕΡΓΑΤΙΚΟ»
  6. ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ Κ ΒΟΗΘΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
  7. ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  8. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ Κ ΥΠΑΛ. ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Β.Ε
  9. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  10. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  11. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
  12. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
  13. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Κ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ν. ΘΕΣ.