Για σήμερα Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Από τις 9 πμ, Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ. Μέρος των εσόδων από την πώληση αντικειμένων που παραχώρησαν φορείς, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις, θα διατεθεί στον Ξενώνα Προσφύγων Θεσσαλονίκης.

* Στις 10.30 πμ, ορκίζονται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του νεοσύστατου δήμου Νεάπολης-Συκεών. Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Συκεών (αυλόγυρος δημαρχείου).

* Στις 11 πμ, τελετή ορκωμοσίας Νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Πανοράματος-Πυλαίας-Χορτιάτη, όπου εκλέχθηκε Δήμαρχος ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

* Στις 11 πμ, εκδήλωση βράβευσης αριστούχων μαθητών των εργαζομένων του ΟΤΕ στην αίθουσα Τελετών Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής.

* Στις 11 πμ, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη χριστουγεννιάτικη γιορτή «Παίζω, δημιουργώ, στολίζω το χριστουγεννιάτικο δέντρο».

* Στις 11:30 πμ, το Αριστερό Βήμα διαλόγου και κοινής δράσης διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση, στην αίθουσα του πρώην κινηματογράφου «Αλέξανδρος» με θέμα: «Η απάντηση της αριστεράς στη χρεοκοπία». Θα μιλήσουν ο διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών κ Λεωνίδας Βατικιώτης, ο Εκπαιδευτικός κ. Χρήστος Κατσούλας, ο διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών κ. Γιάννης Τόλιος και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

* Στις 12 το μεσημέρι αρχίζει η γιορτή αγοράς στην Πλατεία Αριστοτέλους, την οποία οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Οι αρχικές εκδηλώσεις γίνονται στο Άγαλμα Βενιζέλου (Αρχαία Αγορά).

* Από τις 12 το μεσημέρι στο lounge cafe-bookshop Barrister (Φράγκων 3), ανταλλάξετε τα ρούχα σας, πιείτε καφέ, κεραστείτε χριστουγεννιάτικα μάφιν και ακούστε σούπερ μουσικές.

* Στις 12 το μεσημέρι, τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

* Στις 12 το μεσημέρι, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής - Παιδικό Τμήμα του ΠΟΔΚ, στην πλατεία δημαρχείου της Καλαμαριάς.

* Στη 1 μμ, χορευτικό δρώμενο από το Παιδικό Τμήμα Χορού του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κρήνης «Η Μπουμπουλίνα». Μουσικοπαιχνίδια με τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη από την ομάδα «Παιδιά εν δράσει», στην πλατεία δημαρχείου της Καλαμαριάς

* Στις 5 μμ, στο δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής» Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση (χορωδία και χορευτικά) από την Ενοριακή Εστία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων.

* Από τις 5 μμ, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που έχει στηθεί στην πλατεία δημαρχείου της Καλαμαριάς και συγκεκριμένα στο Σπίτι των Ξωτικών, φτιάχνουμε τα πιο όμορφα χειμωνιάτικα γάντια.

* Στις 8:30 μμ, στο δημοτικό Κινηματοθέατρο « Αλέξης Μινωτής» εκδήλωση με θέμα «ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ» ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον μεγάλο Μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι από το σχήμα ΕΚΤΟΣ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Αμπελοκήπων για τα Χριστούγεννα.