Το Π.Α.ΜΕ. και τα ταξικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, οργανώνουν ημέρα δράσης των ανέργων και των απλήρωτων εργαζόμενων της Θεσσαλονίκης, αύριο, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010, με αρχή τη συγκέντρωση έξω από το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην οδ. Δωδεκανήσου, στις 9.30 το πρωί. Όπως υπογραμμίζεται σε ...ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, "η κυβέρνηση απελευθέρωσε τις απολύσεις, κατάργησε ουσιαστικά την αποζημίωση.  Το επίδομα ανεργίας το μετέτρεψαν σε επιδότηση στους εργοδότες και τους χαρίζουν τζάμπα εργάτες. Κάνουν «μπίζνες» με λεφτά των εργαζόμενων, με λεφτά του ΟΑΕΔ".
Στον ΟΑΕΔ καταμαρτυρούν ότι "έχει για να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών και δεν έχει για το επίδομα ανεργία που το μετέτρεψαν σε επίδομα του εργοδότη. Κόβουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανέργων", τονίζεται στην ανακοίνωση. 
Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, "σ' αυτό το έγκλημα, «βάζουν πλάτη» η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ που συμφωνούν με την επιδότηση των εργοδοτών από τον ΟΑΕΔ, με την απελευθέρωση των απολύσεων («αρκεί να είναι αιτιολογημένες»), με τις ελαστικές μορφές εργασίας".