Την πρόθεση του να είναι και πάλι υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ανακοίνωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης. Κατά την διάρκεια γεύματος που παρέθεσε προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, κ. Ζορπίδης τόνισε πως μέλημα του είναι η προσφορά προς τους επαγγελματίες της πόλης.

«Αναλάβαμε πρωτοβουλίες οι οποίες είχαν ως στόχο να δώσουν λύσεις στα προβλήματα χιλιάδων επαγγελματιών που πλήττονται από την οικονομική κρίση», τόνισε ο κ. Ζορπίδης. Ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στο ΕΕΘ, επισήμανε πως παραμένει άγνωστος και μένει να προσδιοριστεί από την κυβέρνηση. 
Επιπλέον, ο κ. Ζορπίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες του νομού. «Εκτιμώ πως τους επόμενους μήνες η ανεργία στο νομό Θεσσαλονίκης θα εκτιναχτεί στο 30%, γεγονός που σημαίνει πως πολλές επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο και χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο»,υπογράμμισε.