Για σήμερα Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Παραδίδεται σε χρήση ο νέος ισόπεδος κόμβος της επαρχιακής οδού Δρυμού – Μελισσοχωρίου με τη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.

* Μια έκδοση, μια έκθεση αφισών και μια ημερίδα κάτω από τον τίτλο Θεσσαλονίκη Graphic Design 1980-2009, σε σύλληψη και παραγωγή του δημιουργικού γραφείου Red Creative, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων παρουσίας και λειτουργίας του στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 8 έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2010 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στην Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι.

* Αρχίζουν σήμερα και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου οι προσλήψεις των προσωρινών 109 αναπληρωτών εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 53 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr

* Από σήμερα 8/12 έως την Τρίτη 14/12 η υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών δασκάλων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τη συμπληρωματική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

* Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια πλην των διεθνών δρομολογίων 334, 335, 336, 337, 462, 463, τα οποία στην ελληνική διαδρομή τους θα εκτελεστούν με λεωφορεία, καθώς και των 604 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη) και 605 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα), τα οποία θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας. Η διαδρομή του δρομολογίου 605, Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη καταργείται.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕ).

* Στο Κανκούν του Μεξικού μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών και την Κλιματική Αλλαγή.

* Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο καθηγηγής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

* Στις 9 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (αίθουσα Jacqueline de Romilly) ομιλία της υπουργού, Αννας Διαμαντοπούλου στην ημερίδα με θέμα: «Η θέση της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε έναν κόσμο που αλλάζει». Την ημερίδα διοργανώνει το υπουργείο.

* Στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχήας, Μαχμούντ Αμπάς. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

* Στις 10 π.μ. στον ΟΑΕΔ Νάουσας, παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νάουσας σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ).

* Στις 10.30 συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 11 συλληφθέντες κατά την έφοδο της αστυνομίας σε "στέκι" αντιεξουσιαστών στις 40 Εκκλησιές της Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση θα γίνει έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

* Στις 11:30 π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη.

* Στις 11:30 π.μ. συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος ΚΕΔΚΕ στα γραφεία της Ενωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8). Μεταξύ των θεμάτων θα συζητηθούν και τα ακόλουθα θέματα: "Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα του προγράμματος Καλλικράτης", "Προσχέδιο νέας κατανομής των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ", "Συζήτηση για τις προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου και έργου στους ΟΤΑ", "Τέλη διέλευσης και χρήσης δικαιωμάτων διέλευσης δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών".

* Στις 11.30 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα «Πράσινο λιμάνι», κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινώσει τις πρωτοβουλίες της ΟΛΘ για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων της λειτουργίας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, στο κτίριο διοίκησης στην α΄ προβλήτα.

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, με θέμα την πορεία της οικονομίας στο νομό Θεσσαλονίκης, θα δώσει η Διοικούσα Επιτροπή Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Η συνέντευξη θα δοθεί στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής (Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, 5ος όροφος).

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ( Πειραιώς 254, Ταύρος), ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές - Ελλάδα της Εξωστρέφειας».

* Στις 12 το μεσημέρι η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας θα υπογράψει ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης και η πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με εκπροσώπους της ΗΑΤΤΑ (Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) προκειμένου να εξασφαλίσει ελκυστικά εκπαιδευτικά εκδρομικά πακέτα για τις σχολικές εκδρομές μέσα στην Ελλάδα. Στη συνάντηση θα λάβει μέρος και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Athens Acropol» (Πειραιώς 1, Ομόνοια) συνέντευξη Τύπυο του προέδρου του ΣΥΝ και αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), Αλέξη Τσίπρα για τις αποφάσεις του 3ου συνεδρίου του ΚΕΑ που διεξήχθη την εβδομάδα που πέρασε στο Παρίσι.

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. στάση εργασίας έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος ΟΤΟΕ .

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17) συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων για την απαγόρευση του καπνίσματος και για την αναλγησία - σύμφωνα με την Ομοσπονδία - και την αδιάλλακτη στάση που υιοθετεί για το θέμα μέχρι σήμερα η κυβέρνηση.

* Στις 12 το μεσημέρι στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ για την παρουσίαση της παράστασης: «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία-ερμηνεία Κώστα Καζάκου και μουσική Διονύση Τσακνή.

* Στις 12:15 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον δήμαρχο Λαπήθου, Αθω Ελευθερίου.

* Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες εκδήλωση-συζήτηση που συνδιοργανώνουν οι ευρωβουλευτές κ. Γιώργος Κουμουτσάκος (EPP/ΝΔ) και κ. Μαριλένα Κοππά (S&D/ΠΑΣΟΚ) με θέμα: "Οι Έλληνες της Πόλης: Χθες-Σήμερα-Αύριο" Στην εκδήλωση θα συζητηθούν τα προβλήματα και οι προοπτικές της ελληνικής μειονότητας στην Πόλη καθώς και ειδικότερα ζητήματα που την απασχολούν, όπως το περιουσιακό, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον πρόεδρο της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Θα ακολουθήσει γεύμα.

* Στις 2.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

* Στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ομιλία της υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου στην ημερίδα που διοργανώνει το υπουργείο με στόχο την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στη Δευτεροβάθμια Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση, προκειμένου να διερευνηθούν και να καταγραφούν οι βασικές παράμετροι που την επηρεάζουν, καθώς και να εξαχθούν αξιοποιήσιμα συμπεράσματα για την εφαρμογή εκπαιδευτικών πολιτικών και παρεμβάσεων.

* Στις 6 μ.μ., θεατρικό και εικαστικό εργαστήριο για μαθητές Ε’-Στ΄Δημοτικού και Α’-Β’ Γυμνασίου, διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ.

* Στις 6 μ.μ., το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, οργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα: « “Φρένο” στα Τροχαία Ατυχήματα! », στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

* Στις 6 μ.μ., μηχανοκίνητη πορεία προς τις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κρατουμένους που αρνούνται το συσσίτιο.

* Στις 6.30 μ.μ., η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης οργανώνει, στον κινηματογράφο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ» (επί της οδού Εθνικής Άμυνας έναντι του Κρατικού Θεάτρου) εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «ΝΑΤΟ 3 – ΕΧΘΡΌΣ ΤΩΝ ΛΑΏΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΉΝΗΣ. Οι αποφάσεις της Λισσαβόνας για το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.»

* Στις 7 μ.μ., Χριστουγεννιάτικο Bazaar με κατασκευές που επιμελήθηκαν τα μέλη των τμημάτων του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας του Δήμου Νεάπολης. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό Βορείου Ελλάδος (Φίλυρο) Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Καφέ Άποψη - Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας (Ζάκκα 25)

* Στις 7.30 στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ συζήτηση για τον Αγώνα των Παλαιστινίων Πολιτικών Κρατουμένων, με τον Παλαιστίνιο πολιτικό κρατούμενο Μουάθ Αμπού Αλ Κουμσάν, από το στρατόπεδο προσφύγων της Τζιμπαλάγια.

* Στις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας στάση των εργαζομένων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.