Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους! Για σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η παρουσίαση της εξαμηνιαίας έκθεσης του γενικού εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Σερζ Μπράμερτζ. Η έκθεση θα περιλαμβάνει και τις εκτιμήσεις του γενικού ιισαγγελέα της Χάγης για την πορεία των σερβικών ερευνών σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο εναπομεινάντων καταζητούμενων από το ΔΠΔ, των Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς.

* Στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στροσ-Καν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, Ολι Ρεν.

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η συνάντηση των δύο ανδρών εκκρεμούσε εδώ και καιρό και θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 17 Δεκεμβρίου, στο επίκεντρο του οποίου αναμένεται να βρεθεί η συγκρότηση ενός μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

* Αναρτήθηκε στον ιστότοπο www.opengov.gr το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο θα παραμείνει αναρτημένο, προς δημόσια διαβούλευση, έως τα μεσάνυχτα της 13ης Δεκεμβρίου. Οταν ολοκληρωθεί η διαβούλευση και αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το Σχέδιο Νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

* Αναλαμβάνουν από σήμερα έως την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου υπηρεσία οι 80 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, Π06, ΠΕ07, ΠΕ08, Π09, ΠΕ10, ΠΕ15 και ΠΕ16.01, για τα σχολεία γενικής παιδείας, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Ο πίνακας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.gr

* Συνεχείς αλλαγές στην κυκλοφορία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των εκδηλώσεων μνήμης για τον μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο, δύο χρόνια μετά τον θάνατό του.

* Στις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» ξεκινά το 39ο Κατασταστικό-Οργανωτικό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Αύριο Τρίτη 7/12 θα πραγματοποιηθεί το αι 40ό Ενδιάμεσο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

* Στις 10:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ημερίδα με τίτλο: «Διάθεση διαδραστικών εφαρμογών ηλεκτρονικής δημοκρατίας και συμμετοχής και προώθηση της ευρυζωνικότητας στη ΝΑ Θεσσαλονίκη», διοργανώνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

* Στις 11 π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Manouchehr Mottaki.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής (Αμαλιάδος 17), συνέντευξη Τύπου της υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη, και του ειδικού γραμματέα Υδάτων, Ανδρέα Ανδρεαδάκη, για τις πολιτικές δράσεις στον τομέα των υδάτων.

* * Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης θα συμμετάσχει σε σύσκεψη των εφορειών πολιτισμού, των φορέων παραγωγικών τάξεων, των εργαζομένων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα δεθχεί τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο και τον πρόερο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννη Μάνο.

* Στη 1 μ.μ. στα γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, συνέντευξη Τύπου του υφπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσει την πρόταση για την «εταιρική» σχέση ανάμεσα στο μετρό, στους φορείς και στους ανθρώπους της πόλης, όπως επίσης και στις πρωτοβουλίες της διεύθυνσης του μετρό με τους φορείς της πόλης, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

* Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί μέλη της Πανκινεζικής Εργατικής Συνομοσπονδίας, συνοδευόμενα από το γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γ. Μαυρίκο.

* Στις 4 μ.μ. στις Βρυξέλλες, η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

* Στις 7 μ.μ., η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει αφιέρωμα στη Μικρασιάτισσα αγωνίστρια συγγραφέα και δημοσιογράφο Έλλη Παππά (1920-2009), στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξ. Σβώλου.

* Στις 8 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συναυλία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου με μουσικά φοιτητικά συγκροτήματα. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα γίνει άναμμα κεριών από φοιτητές, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και πολίτες, στην πλατεία του Αριστοτέλη, πίσω από την αίθουσα τελετών. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν τα φοιτητικά μουσικά συγκροτήματα "The Shotguns", "Kiss Bill", "Shuffle", "High Noon", "Lens", "Devrants", "PARAFERNELIA", "HTI-JOHN", "Ελεύθερη Πτώση" "BrightSide". Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την ομάδα αστικού ακτιβισμού "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς".