Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ακόμα πρέπει να περιμένουν οι Θεσσαλονικείς για να δουν το μετρό να κυλά στις ράγες, στη βασική του διαδρομή. Για τις επεκτάσεις... έχει ο Θεός. Όπως είπε σήμερα, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο του μετρό στην οδό Αγ. Σοφίας, το έργο, πλέον, κυλάει, αλλά...

Ο κ. Μαγκριώτης συζήτησε με τους εργαζόμενους των αρχαιολογικών ανασκαφών και στη συνέχεια με τους επαγγελματίες, τα καταστήματα των οποίων επηρεάζονται από το εργοτάξιο του μετρό.
«Ο αρχικός προγραμματισμός για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών στο σταθμό της Αγ. Σοφίας ήταν για το 2013. Με τη προσθήκη μιας νέας βάρδιας και τη βελτίωση του εξοπλισμού, τώρα εκτιμάται, ότι μπορεί να τελειώσει το 2012», τόνισε ο κ. Μαγκριώτης, προσθέτοντας ότι «μπορεί το μετρό να είχε πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις τα προηγούμενα χρόνια, μερικά από τα οποία παραμένουν ακόμη, όμως θα ολοκληρωθεί η βασική γραμμή των 9,6 χιλ/τρων στο τέλος του 2014, το αργότερο στις αρχές του 2015. Μέχρι το τέλος του 2011 θα έχουμε και ανάδοχο για την επέκταση στην Καλαμαριά και ταυτόχρονα προχωρούν οι μελέτες για τις επεκτάσεις του, δυτικά», δήλωσε ο υφυπουργός.