Εορταστικές εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, με σκοπό να ενισχύσουν την κίνηση στην αγορά, ετοιμάζουν για την επόμενη Κυριακή 19 του μήνα, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης.
Η λειτουργία των καταστημάτων για τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν προκαλεί αντιδράσεις (όπως έγινε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα) και έτσι, σε πλατεία Αριστοτέλους και Αρχαίας Αγοράς, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους ο Άγιος Βασίλης, ο τρελός Καλικάντζαρος, αλλά και το πνεύμα των Χριστουγέννων σε... ξυλοπόδαρα, προκειμένου να φωτογραφίζονται, να πειράζουν τους περαστικούς και να κάνουν πολλή φασαρία!
Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 10.00 και οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12.00 και θα διαρκέσουν ως τις 18.00.
Πέρα από τα διάφορα περίπτερα και εργαστήρια για τα μικρά παιδιά, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες των Διονύση Μακρή, Χρύσπα, Emigre και 6 in the city, θα χορέψουν χορευτικά συγκροτήματα της ΧΑΝΘ και του ΕΟΣ Σταυρούπολης, ενώ η Μπάντα του δήμου Θεσσαλονίκης θα ψάλλει τα κάλαντα.
Στους χώρους αυτούς θα γίνει και έκθεση με φωτογραφίες ευρημάτων που έφεραν στο φως οι εργασίες για το Μετρό της Θεσσαλονίκης.