Για σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Σήμερα στο ξενοδοχείο «Grand Hotel» στη Θεσσαλονίκη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) διοργανώνουν Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ με θέμα : "Η Νέα Εποχή στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα''. Το Φόρουμ πραγματοποιείται παράλληλα με τη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών των χωρών ΟΣΕΠ, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στον Οργανισμό για το 2ο εξάμηνο του 2010, υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και της Παρευξείνιας Τράπεζας Εμπορίου & Αναπτύξεως.

* Επίσκεψη στα Ιωάννινα πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει συναντήσεις με φορείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με την πορεία υλοποίησης και επιτάχυνσης του ΕΣΠΑ, θα επισκεφθεί νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις και θα μιλήσει στο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων.

* Σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ημερίδα-τεχνικό σεμινάριο ενημέρωσης για το Eθνικό Πλαίσιο Προσόντων (National Qualifications Framework/NQF) με τίτλο: Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων από τη Θεωρία στην Πράξη: η Ανάπτυξη των Κλαδικών Πλαισίων Προσόντων. Την ημερίδα, την οποία διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, ως Εθνικό Σημείο Συντονισμού για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF), και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, εντάσσεται σε μια σειρά αντίστοιχων ενημερωτικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα.

* Τελευταία ημέρα η σημερινή της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για την ειασγωγή ατόμων με αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθ΄υπέρβαση των εισαγομένων, μετά από αίτημα της Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία. Επίσης, το υπουργείο Παιδείας, καλεί τους υποψηφίους που επιθυμούν να δηλώσουν προτίμηση εισαγωγής σε Τμήμα ή Σχολή τα οποία εμφανίζονται ως αποκλειόμενα στο μηχανογραφικό δελτίο λόγω της πάθησής τους, να τα δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86, προκειμένου να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου των δικαιολογητικών.

* Από τις 8 π.μ., ανοιχτές θα παραμείνουν για το κοινό οι πόρτες του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, ημέρα που εορτάζει ο ομώνυμος Άγιος. Στο χώρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου (28ης Οκτωβρίου 99) θα τελεστεί Θεία Λειτουργία από τις 08.00 έως τις 10.30.

* Στις 9 π.μ., «Ταξίδι και Λογοτεχνία» είναι το θέμα της διεπιστημονικής εκδήλωσης που διοργανώνει το Εργαστήριο Συγκριτικής Γραμματολογίας του A.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 και ώρες 9.00 με 14.00 και 18.00 με 19.40, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

* Στις 9.30 π.μ., διεπιστημονική ημερίδα που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Συγκριτικής Γραμματολογίας του Α.Π.Θ. και τη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27.

* Στις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου στη Θεσσαλονίκη, ημερίδα με θέμα: «Οχι στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται», διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15), συνέντευξη Τύπου της υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρας Τζάκρη και της γενικής γραμματέως Ισότητας των Φύλων, Μαρίας Στρατηγάκη στο πλαίσιο της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

* Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο των αυτοδιοικητικών εκλογών και του επικαιροποιημένου μνημονίου, αλλά και των ενδοπαραταξιακών εξελίξεων με τις αποχωρήσεις βουλευτών του κόμματος και την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

* Στις 12:30 μ.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα δεχθεί τη νέα πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Hana Seveikova.

* Στη 1μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνο Μίχαλο και τους προέδρους της Λέσχης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Eρευνας και Τεχνολογίας.

* Στις 2:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου, το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

* Στις 5:30 μ.μ. στον Πολυχώρο Μύλο, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα εγκαινιάσει το Χωριό του Αη Βασίλη.

* Στις 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, διεθνής ημερίδα με θέμα: «Φυσικό αέριο και ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη, που συνδιοργανώνουν το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Βουλγαρία με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Α-CERT).