Για σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η σημερινή.

* Περιοδεία στην Κέρκυρα, όπου θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πραγματοποιεί σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών, και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος θα λάβει μέρος σε σύσκεψη εκπροσώπων των τοπικών φορέων, για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

* Απεργούν και σήμερα τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

* Διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του λογοτύπου της πρωτοβουλίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» προκήρυξε το υπουργείο μέσω της ιστοσελίδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λεπτομέρειες με κλικ εδώ.

* Στις 8:30 π.μ. έως τις 8 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών (Ακαδημίας 1), επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες διεθνείς τάσεις και εξελίξεις στον χώρο του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και ελληνικό δίκαιο», διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Κατά την ημερίδα, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δημήτρης Δρούτσας, υπουργός Εξωτερικών, ο Δημήτρης Παξινός, πρόεδρος ΔΣΑ και ο Κώστας Ρέμελης, καθηγητής-πρύτανης ΔΠΘ. Την κήρυξη έναρξης εργασιών της ημερίδας θα πραγματοποιήσει ο Χάρης Παμπούκης, καθηγητής ΕΚΠΑ και υπουργός Επικρατείας.

* Στις 11:30 π.μ. συνέντευξη του Βιοτεχνιικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΒΕΘ , Αριστοτέλους 27, για τη παρουσίαση έρευνας που εκπόνησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview με θέμα: «Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Οι προοπτικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης».

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. τρίωρη παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εν όψει της 24ωρης γενικής απεργίας στις 15 Δεκεμβρίου.

* Στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του ΣΚΑΪ (Εθνάρχου Μακαρίου & Φαληρέως 2), μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ, για την προσπάθεια μείωσης μισθών και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον όμιλο.

* Στις 12:30 μ.μ. συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στη 1 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Dr Rowan Williams.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον δήμαρχο Λευκονοίκου Κύπρου, Μιχαήλ Πηλίκο.

* Στις 3:45 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον αρχιεπίσκοπο του Canterbury, Rowan Williams.

* Στις 7 μ.μ., Με 101 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο (Β. Γεωργίου 1, 1ος όροφος). Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις εκλογές.