Παλιές καλές στιγμές.
«Εάν ο Γιάννης Μπουτάρης μπορούσε να συνεργαστεί με ανθρώπους που εκδήλωσαν από την αρχή ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σ’ αυτόν τον αγώνα και κατάφερνε να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις, θα προηγούνταν στον πρώτο γύρο τον εκλογών και θα πετύχαινε τη νίκη στον δεύτερο». Αυτό τόνισε ο... Νίκος Ευθυμιάδης, επικεφαλής της κίνησης «Η πόλη μπροστά» και άνθρωπος που είχε εκδηλώσει προεκλογικά τη διάθεση συνεργασίας με τον Γιάννη Μπουτάρη, χωρίς, ωστόσο, να βρει την ανάλογη ανταπόκριση.
Όταν ο κ. Ευθυμιάδης αποφάσισε να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, είχε αναφέρει για τις συνομιλίες του με τον επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας»: «δεν διαφάνηκε ουσιαστική διάθεση εκ μέρους τους για μια σε βάθος συζήτηση και η επιθυμητή όσμωση και συναντίληψη στο βαθμό που εκτιμούσα ότι έπρεπε να επιτευχθεί. Δίνω ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το θέμα γιατί πάνω από όλα σε μια συνεργασία προέχει η αποδοχή κοινών προγραμματικών θέσεων και η επιλογή προτεραιοτήτων».
Ανάλογη ήταν η δυσκολία συνεννόησης του κ. Μπουτάρη και με τους εκπροσώπους του Διαπαραταξιακού, οι οποίοι έφτασαν σε σημείο, στην τελευταία τους συνεδρίαση, να μην επιτρέψουν την είσοδο σε εκπρόσωπο της «Πρωτοβουλίας». Νωρίτερα, ο κ. Μπουτάρης είχε αρνηθεί να θέσει υποψηφιότητα για τον «επικεφαλής» του διαπαραταξιακού, μαζί με τους κυρίους Τρεμόπουλο, Τζήκα και Μηταφίδη, προσπαθώντας να πείσει ότι θα έπρεπε ο ίδιος να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.
Πως, λοιπόν, τώρα ο υποψήφιος δήμαρχος ζητά τη στήριξη προοδευτικών ανθρώπων αυτής της πόλης, όταν σε ανάλογες περιπτώσεις ο ίδιος λειτουργούσε ως μονάδα;