Την παραίτησή του υπέβαλε στην UEFA ο επικεφαλής του πειθαρχικού τμήματος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Πίτερ Λίμαχερ, ο οποίος έγινε γνωστός από τον αγώνα που έκανε κατά των στημένων παιχνιδιών. Αφορμή γι’ αυτή του την απόφαση στάθηκε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern, σύμφωνα με το οποίο, ο Λιμάχερ είπε σε δημοσιογράφους ότι το παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 2007/08 μεταξύ της Ζενίτ και της Μπάγερν Μονάχου, που βρήκε νικητές του Ρώσους με 4-0, ήταν στημένο.
Αφορμή γι’ αυτή του την απόφαση στάθηκε ενα δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern, σύμφωνα με το οποίο, ο Λιμάχερ είπε σε δημοσιογράφους ότι το παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 2007/08 μεταξύ της Ζενίτ και της Μπάγερν Μονάχου, που βρήκε νικητές του Ρώσους με 4-0, ήταν στημένο.
Ο Λίμαχερ μπορεί να διέψευσε το δημοσίευμα, όμως η Μπάγερν κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά του παράγοντα της UEFA και του Κροάτη πληροφοριοδότη του με άκρες στον υπόκοσμο Ρόμπιν Μπόξιτς.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του γερμανικού συλλόγου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, με τον πρώτο να πιέζει τον δεύτερο να κρατήσει πιο σκληρή στάση κατά του συνεργάτη του. Έτσι, την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι όλες οι υποθέσεις του πειθαρχικού τμήματος της UEFA παγώνουν μέχρι νεωτέρας, ενώ ακολούθησε μετά από λίγες μέρες και η παραίτηση του Λίμαχερ.
Πάντως, στην UEFA προσπαθούν να στηρίξουν το πρώην στέλεχός του, ρίχνοντας τις ευθύνες για τη λανθασμένη πληροφορία στο Μπόξιτς.
Ο Λίμαχερ είχε ασχοληθεί εκτενώς και με ύποπτες περιπτώσεις για στημένα παιχνίδια στην δική μας Β’ Εθνική.