Για σήμερα Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Δεύτερη ημέρα σήμερα της επίσκεψης του υφυπουργού Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη στην Πολωνία για την διεθνή συνάντηση με στόχο την υπογραφή κοινής δήλωσης για την κατασκευή του οδικού άξονα «Via Carpatia» του διεθνή οδικού άξονα, που θα συνδέει τον Βορρά με τον Νότο της ΕΕ, κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της.

* Ξεκίνησε στο www.oaed.gr η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων.

* Ολοκληρώνεται σήμερα σε ξενοδοχείο της Αθήνας το 57ο Συνέδριο Ολομέλειας Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, για θέματα πληροφοριών από επικοινωνίες και ακτινοβολίες (ΝΑΤΟ Advisory Committee for Signal Intelligence) το οποίο ξεκίνησε στις 19/10. Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος 54 εκπρόσωποι από τα 26 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από το NATO/ACO (SHAPE), NATO ACT, NATO/IMS, NATO/EWAC και προσωπικό του NACSI.

* Τριήμερη απεργία κήρυξε από σήμερα η Ομοσπονδία Περιπτερούχων, με αίτημα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Στην κινητοποίηση δεν συμμετέχει η Ενωση Καπνοπωλών Περιπτερούχων Αττικής.

* Περιοδεία στο νομό Αχαΐας πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος στις 4 μ.μ θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο. Στις 5 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη Πατρών, Χρυσόστομο.

* Διήμερη περιοδεία στη Δράμα πραγματοποιεί σήμερα και το Σάββατο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Σήμερα στη 1μ.μ. στο ξενοδοχείο "Μαριάννα" συνέντευξη Τύπου. Στις 2 μ.μ. επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο της παράταξης "Πόλη και Ζωή". Στις 7:30 μ.μ. περιήγηση στην αγορά της πόλης. Στις 8:30 μ.μ. ομιλία στο Επιμελητήριο Δράμας.

* Το Αργος θα επισκεφθεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα συανντηθεί με τον υποψήφιο δήμαρχο, Δημήτρη Καμπόσο. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ναύπλιο, όπου θα συμμετέχει σε σύσκεψη της ΝΟΔΕ Αργολίδος και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ. ο βράδυ, θα επισκεφθεί τη Μεγαλόπολη για να παραστεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου, Γιάννη Φουσέκη.

* Στις 9 π.μ. χαιρετισμός της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αννας Νταλάρα, στη διημερίδα δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των δράσεων τεν ετήσιων προγραμμάτων 2007 & 2008 και της δημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση του Ετήσιου Προγράμματος 2011, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ενταξης (ΕΤΕ), που διοργανώνει η υπεύθυνη αρχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ενταξης.

* Από τις 9 π.μ. έως και τις 12:15 μ.μ. η τριήμερη διασχολική δράση «Ποιότητα ζωής: Πυροσβεστική και σχολείο για το περιβάλλον» που άρχισε στις 20/10 για 900 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων. Συμμετέχουν και σχολεία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Μαθαίνω για τα δάση» από τη Β΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών.

* Στις 9:30 π.μ. ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην έναξρη των εργασιών της διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.

* Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού στον Πειραιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, παράστασή διαμαρτυρίας διοργανώνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ-Στέφενσον-ΠΕΣ/ΝΑΤ.

* Στις 10.30 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το επαγγελματικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης οι ιδιοκτήτες περιπτέρων. Την ίδια ώρα θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο επαγγελματικό επιμελητήριο για τα προβλήματά τους.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

* Στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκδήλωση για τη νεολαία διοργανώνει η «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Κώστα Γκιουλέκα.

* Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (Φιλελλήνων και Πλ. Συντάγματος) συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή συναδέλφων από όλη την Ελλάδα διοργανώνει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Περιπτερούχων και Καπνοπωλών. Απεργία διαρκείας θα ξεκινήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (ΟΠΚΕ), Κώστας Κόγιας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο της παράτασης του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη (Τσιμισκή 18 & Κομνηνών) συνέντευξη για τους άξονες του προγράμματος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη».

* Στις 12.30 συνέντευξη Τύπου του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Σωτ. Καπετανόπουλου, για το δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία", σύμφωνα με το οποίο ελεγκτές της Γιούροστατ ελέγχουν την παραγγελία που έκανε για νέα έπιπλα στο γραφείο του.

* Στις 12.30 συλλαλητήριο για την Παιδεία από μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές. Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Χημείου.

* Στις 2 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο Κοζάνης, συνάντηση του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, με το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Κοζάνης.

* Στις 2:30 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα υπουγράψει τη διακήρυξη για την Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή.

* Στις 3 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συμμετάσχει στην κεντρική συνεδρίαση για την Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή με θέμα: «Προστατεύοντας τη Μεσόγειο για τις επόμενες γενεές».

* Στις 5 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Λώρενς Κόντζι.

* Στις 5:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα, συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στο πλαίσιο των περιοδειών του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

* Στις 6 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουγού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλάμ Φαγιάντ.

* Στις 6:30 μ.μ. κεντρική πολιτική ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στην Πάτρα.

* Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Capsis» στη Θεσσαλονίκη, συμμετοχή του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, και ομιλία σε συγκέντρωση ετεροδημοτών του υποψηφίου δημάρχου Γρεβενών, κ. Κουπτσίδη.

* Στις 9 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραθέσει επίσημο δείπνο για την έναρξη της Μεσογειακής Πρωτοβουλίας για την Κλιματική Αλλαγή.