Από την πλευρά του ο κ. Δούκας σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, (που απευθύνεται και στα μέλη της), τον κατηγορεί πως «μέσα σε ένα γενικό κλίμα αποδοκιμασίας και επιφυλάξεων, επιταχύνετε την όλη διαδικασία έκδοσης των χωριστών πορισμάτων, με σκοπό τη συγκάλυψη της αλήθειας και τον ευτελισμό κάθε έννοιας δικαιοσύνης».

Επαναλαμβάνει το σύνολο των επιχειρημάτων που έχει υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλοντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας στην Προανακριτική Επιτροπή (δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση των δικαστηρίων για το ιδιοκτησιακό της λίμνης, δεν έχουν ξεκινήσει οι νέες έρευνες πραγματογνωμοσύνης που θα αποδείκνυαν την ζημία του Δημοσίου, ενώ από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν παρουσιαστεί τρεις διαφορετικές ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις της ζημίας κλπ.) και υπενθυμίζει την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής, όπου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε τη λειτουργία της Επιτροπής «οριακά αξιόπιστη», αναγνωρίζοντας κενά στην τεκμηρίωση των κατηγοριών.

«Είστε υπεύθυνος για την έρευνα όλων των στοιχείων και εγγράφων και την μη απόκρυψη κανενός από αυτά. Σε αντίθετη περίπτωση, είστε συνεργός στην οργανωμένη επιχείρηση πολιτικής δίωξης και κατασυκοφάντησης, τόσο της δικής μου, όσο και των συναδέλφων μου. Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν αρμόζουν σε ευνομούμενη Ευρωπαϊκή δημοκρατία» καταλήγει ο κ. Δούκας.