Στη Σόφια θα βρίσκεται στις 5 και 6 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό του, Στέλιο Αγγελούδη, προκειμένου να παρουσιάσει στους Βούλγαρους επιχειρηματίες τα πλεονεκτήματα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Την αποστολή συνοδεύουν επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του λιμανιού (μεταφορείς, ναυτικοί πράκτορες, εκτελωνιστές).
Σκοπός της επίσκεψης είναι οι επαφές με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Βουλγαρίας και ειδικότερα με παράγοντες του εμπορίου και της βιομηχανίας της χώρας, οι οποίοι είτε διακινούν είτε θα μπορούσαν να διακινήσουν φορτία, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Την Τρίτη η αντιπροσωπεία του ΟΛΘ θα επισκεφθεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Βουλγαρίας και θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συμβουλίου Ελλήνων Επιχειρηματιών της γειτονικής χώρας.
Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, η αντιπροσωπεία του ΟΛΘ θα συναντηθεί με τους περιφερειακούς διευθυντές των λιμανιών Λομ, Ρούσε, Βάρνα και Μπουργκάς της Βουλγαρίας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επίσκεψη στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, όπου θα εξεταστούν με τους Έλληνες διπλωμάτες θέματα διευκόλυνσης της διαμεταφοράς φορτίων της Βουλγαρίας μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.