Για σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης η σημερινή και Παγκόσμια Ημέρα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

* Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, σήμερα σε όλη τη χώρα.

* Σήμερα η ΕΡΤ ΑΕ θα δημοσιοποιήσει την προκήρυξη για την πλήρωση 272 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ). Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δημοσιοποιηθεί και η προκήρυξη για την πλήρωση και των υπολοίπων θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ στο τηλέφωνο 210 7407070 τις ώρες 08:00-15:00.

* Από σήμερα έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου αναλαμβάνουν υπηρεσία οι 100 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 και ΤΕ16 με μουσική ειδίκευση για τα Μουσικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2010-2011. Ο πίνακας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.gr

* Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά θα εκπροσωπήσει σήμερα στις εκδηλώσεις για την 183η επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίονου στην Πύλο της Μεσσηνίας ο γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

* Στις 10:30 π.μ. στο Κέντρο Υγείας επί τη Λεωφόρου Καλυβίων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις του Δήμου Καλυβίων, των Κοινοτήτων Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας καθώς και φορέων, συλλόγων και κατοίκων της περιοχής, με αίτημα την στελέχωση του Κέντρου Υγείας με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες και τη λειτουργία του σε 24ωρη βάση.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η αρμόδια υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη της διημερίδας με τίτλο: "Τα Αγγλικά στις πρώτες τάξεις του Σχολείου". Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και αρχική επιμόρφωση των εκπαιδευτών αγγλικής γλώσσας, ώστε να εφαρμοστεί το «Πρόγραμμα Εκμάθησης της Αγγλικής σε Πρώϊμη Παιδική Ηλικία» (ΠΕΑΠ). Η διημερίδα - υπό την εποπτεία του ειδικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλη Κοντογιάννη - εντάσσεται στο πλαίσιο της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας από τις πρώτες τάξεις στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα.

* Στις 11 π.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα εγκαινιάσει το νέο διδακτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας (Γυμναστηρίου 2Α, δίπλα στο Γυμνάστιο Τριανδρίας).

* Στις 11:30 στα γραφεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ΒΕΠ , Καραΐσκου 111, συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, με τη διοικητική επιτροπή του ΒΕΠ.

* Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη στο κέντρο των Αθηνών, στην οδό Σοφοκλέους, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης θα συνοδεύεται από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Αδωνι Γεωργιάδη και τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχης που θα στηρίξει το κόμμα του.

* Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος για τον πολιτικό σχεδιασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

* Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Πολιτισμού του κόμματος σχετικά με το νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο.

* Στη 1 μ.μ. στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΒΘΕ) για την παρουσίαση του έργου «Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

* Στη 1 μ.μ. στο γραφείο του νομάρχη Κοζάνης, συνάντηση του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης. Στις 6 μ.μ. επίσκεψη στην Κλεισούρα (Κέντρο Νεότητας), στις 7 παρά τέταρτο το απόγευμα στον Κορησό (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου), στις 7:30 μ.μ. στο Μαυροχώρο (Στέκι Νεοελαίας), στις 8:15 μ.μ. στο Δασπηλιό (Καφενείο Μιχαλόπουλου), και στις 8:30 μ.μ. συνάντηση με τον επιχειρηματικό κόσμο στο «Hotel Diamond» στην πόλη Μανιάκοι (Καστοριά).

* Στις 2 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton», στην Κοπεγχάγη, ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη στο 2ο συνέδριο του Economist για τη Βιωσιμότητα-Η πράσινη ατζέντα μετά την Κοπεγχάγη», με θέμα: "How are countries in south-east Europe tackling climate change? What still needs to be done?"

* Στις 3:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» στην Κοπεγχάγη, ομιλία της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, στο 2ο συνέδριο του Economist για την αειφόρο ανάπτυξη, με κεντρικό θέμα την πράσινη ατζέντα μετά την Κοπεγχάγη (The green agenda after Copenhagen).

* Στις 6 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην Εδεσσα και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στον κινηματογράφο «Αλέξανδρος».

* Στις 7:30 μ.μ. εγκαινιάζετα στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93) η ομαδική έκθεση καλλιτεχνών αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών της Λίμα με τίτλο Σύγχρονο Πανόραμα των Εικαστικών Τεχνών του Περού. Η έκθεση διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Νεολαίας και τη Δημοτική Πινακοθήκη με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Περού στην Ελλάδα και του Επίτιμου Προξενείου του Περού στη Θεσσαλονίκη και εντάσσεται στις εκθέσεις του β' εξαμήνου 2010 της Δημοτικής Πινακοθήκης.

* Στις 9 μ.μ. στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ΤV-100 debate των υποψήφιων περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

* Στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ από την τηλεόραση της ΝΕΤ ο ποδοσφαιρικός αγώνας Παναθηναϊκός-Ρούμπιν Καζάν, στο πλαίσιο του Champions League