Για σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος μαζί με την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα συμμετάσχουν στις εργασίες των Συμβουλίων Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων.

* Στην 5η Διεθνή Εβδομάδα Ενέργειας που πραγματοποιείται στη Μόσχα θα συμμετάσχει η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Σήμερα η υπουργός θα παρουσιάσει την ενεργειακή στρατηγική της Ελλάδας και θα συναντηθεί με τον Ρώσο Υπουργό Ενέργειας, Sergei Shmatko.

* Στην Αγκυρα μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διϋπουργική Επιτροπή Ελλάδος-Τουρκίας. Επίσης θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγκίς, καθώς και τον υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, Αχμέτ Γιακιτσί, με αντικείμενο συζήτησης την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

* Λήγει σήμερα η διαδικασία συμμετοχής στον διαγωνισμό με θέμα: "Γήπεδο: τόπος ψυχαγωγίας, όχι βίας" στο πλαίσιο συμμετοχής του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων βίας σε αθλητικούς χώρος.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία της ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Η πρόσκληση βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, www.opengov.gr

* Aκινητοποιημένα σήμερα, αύριο, την Τετάρτη και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου τα τρένα του ΟΣΕ λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών των εργαζομένων που αντιδρούν στο σχέδιο της κυβέρνησης για την εξυγίανση του Οργανισμού.

* Αναλαμβάνουν από σήμερα έως και την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου καθήκοντα οι 230 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2010-2011. Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

* Αρχίζει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ για το Ούτι με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Τουρκία, την Ελλάδα και άλλες χώρες. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Μπατζανού που υπήρξε από τα μεγάλα ονόματα του οργάνου στην Τουρκία και φέτος είναι η 110η επέτειος της γέννησής του.

* Στις 10 π.μ. στην Ομόνοια συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

* Στις 10:30 π.μ. συγκέντρση του συνδυασμού του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, στο γραφείο του βουλευτή Σ. Κωνσταντινίδη στο Αμύνταιο. Στις 11 παρά τέταρτο το πρωΐ βόλτα στη λαϊκή αγορά και στο εμπορικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου. Στις 11:15 π.μ. ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμύνταιου. Στις 12:30 μ.μ. διέλευση από κεντρικά σημεία στο Ξυνό Νερό-Αγιος Παντελεήμονας.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), όπου θα ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις των εκπροσώπων του κλάδου και τα αποτελέσματα έρευνας για την πορεία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «King George Palace» η τελετή υπογραφής δανείου 100 εκατ. ευρώ, για τη σχεδίαση, κατασκευή, εξοπλισμό και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων εκπαίδευσης στην Ελλάδα, από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ΕΤΕπ , Πλούταρχο Σακελλάρη, και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (ΟΣΚ), Ηρακλή Δρούλια.

* Στις 11 π.μ. στη Θεσσαλονίκη λιτάνευση της ιερής εικόνας του πολιούχου Αγίου Δημητρίου με τη συμμετοχή των αρχών.

* Στις 11:30 π.μ στη Βουλή, συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων-Πρασίνων για το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ που τίθεται σε συζήτηση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντας.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (Δομοκού 5) κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη και του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αθανάσιου Καρπέλη. Θέμα της συνέντευξης «προγραμματισμός και διαδικασίες πληρωμών».

* Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, αναβάλλεται η προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο.

* Στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια συναυλία αλληλεγγύης των Ιρανών προσφύγων.

* Στις 7 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Το πολεμικό ναυτικό κατά τη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων 1912-1913 στον χώρο του Πολεμικού Μουσείου.

* Στις 7:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλάς», ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση. Στην εκδήλωση θα μιλήσει, επίσης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και υποψήφιοι Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος που έχουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

* Στις 9 μ.μ. διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλά και υπό το φως της «εθνικής» βαρύτητας που ο ίδιος τους έδωσε τις τελευταίες μέρες.