Μια πρόταση διαφορετική από τις άλλες κατέθεσε, χθες, ο υποψήφιος δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη και επικεφαλής της ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Νέο Πρόσωπο για το δήμο -Δημοτική Συσπείρωση Πολιτών» Νίκος Νυφούδης: Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Θ. κ. Νίκο Στεφανίδη και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού, πέρα από το ότι εμφανίστηκε ιδιαίτερα διαβασμένος για τα θέματα του Οργανισμού, πρότεινε να φιλοτεχνηθούν από καλλιτέχνες και κατοίκους του δήμου οι στάσεις των αστικών γραμμών προκειμένου να αποκτήσουν «χρώμα και να μην είναι ένα άψυχο αντικείμενο».
Ο κ. Νυφούδης εντυπωσίασε τους συνομιλητές του με την αναλυτική γνώση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί του Ο.Α.Σ.Θ. στις αστικές γραμμές του νέου δήμου και με προθυμία απάντησαν στα ζητήματα που έθεσε. Μάλιστα, συζητήθηκε η περίπτωση να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του νέου δήμου και του Ο.Α.Σ.Θ, μετά τη νέα χρονιά, ενώ οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν για την επίλυση μέσα από τη συνεργασία δήμου, Ο.Α.Σ.Θ. και Σ.Α.Σ.Θ. όλων των προβλημάτων των γραμμών της αστικής συγκοινωνίας που εξυπηρετούν το νέο δήμο Πυλαίας -Χορτιάτη.
«Η τοπική συγκοινωνία θα ξεκινήσει μέσα στο 2011, επικουρικά στο έργο του ΟΑΣΘ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του δήμου. Ταυτόχρονα οι νέες στάσεις θα δώσουν άλλη ψυχολογία στον επιβάτη που θα περιμένει το λεωφορείο. Με βάση τη νέα αντίληψη ο Ο.Α.Σ.Θ. θα αποτελεί βασικό σύμμαχο και συμμέτοχο στη επίλυση των προβλημάτων των πολιτών» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υποψήφιος δήμαρχος.