Το ΙΚΑ Νέων Μουδανιών καλύπτει μια τεράστια περιοχή του νομού Χαλκιδικής από το Δήμο Νέας Καλλικράτειας μέχρι το Δήμο Νέων Μουδανιών και όλη τη χερσόνησο της Κασσανδρείας. Ο πληθυσμός της περιοχής υπερβαίνει τις 40.000 μονίμων κατοίκων και πολλαπλασιάζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με την παρουσία μεγάλου αριθμού παραθεριστών. Οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής που είναι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ εξυπηρετούνται από την τοπική μονάδα υγείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν. Μουδανιών.
Όμως, το οργανόγραμμα έγινε το… 1956. Εδώ και χρόνια όχι μόνο δεν γίνονται προσλήψεις του απαιτούμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά επιπλέον δεν καλύπτονται οι ελλείψεις από συνταξιοδότηση, άδειες κύησης ή μακροχρόνιας ασθένειας. Δεν υπάρχουν παθολόγοι, παιδίατροι, νευρολόγος, γαστρεντερολόγος, καρδιολόγος, ακτινολόγος και μικροβιολόγος.
Καθημερινότητα είναι οι καβγάδες μεταξύ γιατρών και ασθενών. Το ελάχιστο πλέον, υπάρχον προσωπικό καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, αλλά…
Το θέμα έφερε στη βουλή η βουλευτής του Συνασπισμού, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου. Άντε να δούμε, τώρα, τι θα κάνει το υπουργείο.