Ο Μ. Μπόλαρης μιλά.
Ο Μ. Μπαρμπουνάκης ψάχνεται.
Ο Γ. Πασχαλίδης ατενίζει.
Τελικά ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης εγκαταλείπει την κούρσα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης και τάσσεται στο πλευρό του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ, Μάρκου Μπόλαρη. Θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, για να μην "κόψει" ποσοστά από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και να μη βρεθεί σε δύσκολη θέση να μην καταφέρει να σχηματίσει ψηφοδέλτιο...
Τον υποψήφιο περιφερειακό -πλέον- σύμβουλο παρουσίασε, σήμερα, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πασχαλίδη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης.
Ο Γ. Πασχαλίδης επισήμανε την ανάγκη ανασυγκρότησης της ελληνικής περιφέρειας στα βήματα του «Καλλικράτη» και πρώτος αντίπαλος σε αυτή την προσπάθεια είναι η αποχή στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ο Μπ. Μπαρμπουνάκης είπε ότι με τα μαθήματα που διδάχθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συνεισφέρει στην αιρετή περιφέρεια.
Ο Μ. Μπόλαρης κάλεσε τους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την πρόκληση της αιρετής περιφέρειας. Αναφέρθηκε σε δηλώσεις του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε τηλεοπτικό σταθμό και μίλησε για «εκφράσεις πανικού». Παρατήρησε ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τον κ. Ψωμιάδη στον «κατήφορο», εκπέμπει σε άλλο μήκος κύματος και η παράταξη του έχει πολιτική πρόταση που απαντά στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών.
Ωστόσο σχολίασε πως «η ιστορία της Μακεδονίας και οι παραδόσεις είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την καταστήσουμε αντικείμενο εθνικών κραυγών ή παραληρημάτων».