Ο μεταλλωρύχος Γόνι Μπάριος ήταν ο 21ος Χιλιανός εργάτης που βγήκε στο φως της ημέρας από βάθος 700 μέτρων, όπου βρισκόταν έγκλειστος μαζί με τους συναδέλφους του, για δύο μήνες. Ήταν αυτός που είχε λίγες ιατρικές γνώσεις και βοηθούσε τους υπόλοιπους όταν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Ήταν, επίσης, αυτός που δεν τον περίμενε η γυναίκα του αλλά μία που δήλωνε ερωμένη του!
Όταν έγινε γνωστό ότι οι μεταλλωρύχοι είχαν εγκλωβιστεί 700 μέτρα κάτω από τη γη, μια γυναίκα, η Σουζάνα Βαλενζουέλα, εμφανίστηκε στη σύζυγο του Μπάριος, την 56χρονη Μάρτα Σαλίνας και δήλωσε... ερωμένη του εγκλωβισμένου μεταλλωρύχου! Ζητούσε να μάθει για την υγεία του...
Προχθές, όταν έγινε γνωστό ότι οι μεταλλωρύχοι θα ανέβουν ένας - ένας στην επιφάνεια, δημοσιογράφοι ζήτησαν από την 56χρονη Μάρτα να πει αν θα πάει να αγκαλιάσει τον άνδρα της. "Είναι θαύμα Θεού το ότι ο άνδρας μου ζει και θα ανέβει, ξανά, στη γη", είπε η 56χρονη. "Χαίρομαι για ΄κείνον, αλλά δε θα πάω να δω τη διάσωσή του από κοντά", δήλωσε.
Τελικά, όταν ο Γόνι Μπάριος βγήκε από τα έγκατα της γης, τον πλησίασε μόνον μία γυναίκα. Εκείνος ήταν εμφανώς αμήχανος. Η γυναίκα τον αγκάλιασε και, στη συνέχεια, ο μεταλλωρύχος μεταφέρθηκε στο πρόχειρο νοσοκομείο που είχε στηθεί εκεί.