Ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί ότι συνεχίζει, εξέδωσε ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, μετά την γνωστοποίηση των πρώτων ονομάτων από τον Γιάννη Μπουτάρη και την "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", στα οποία δεν συμπεριλήφθηκε ο ως τώρα δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της Χρύσας Αράπογλου "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια", την οποία είχε στηρίξει, πριν οκτώ και τέσσερα χρόνια, το ΠΑΣΟΚ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "η Κίνηση Πολιτών «Πρώτα η Πόλη μας» συνεχίζει, με προοπτική, να αγωνίζεται ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών για την αλλαγή στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Διαπιστώνοντας διαφορετικές απόψεις και διαφωνώντας με προεκλογικές τακτικές της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη, πιστεύουμε ότι οφείλει να διατηρήσει την αυτοδυναμία της χωρίς κομματική χειραγώγηση. Σε αυτές τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές για την πόλη μας, συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα του Μπάμπη Μπαρμπουνάκη".
Την ίδια στιγμή, κάποιες πηγές θέλουν τον κ. Μπαρμπουνάκη να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκο Μπόλαρη, ώστε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιό του, για την περιφέρεια.