Απίστευτο! Τα ΜΑΤ, στις 10.15 ώρα Ελλάδος, επιτέθηκαν κατά των δημοσιογράφων που κάλυπταν τα επεισόδια στην Ακρόπολη, μεταξύ συναδέλφων τους και συμβασιούχων! Την ώρα που διμοιρία των ΜΑΤ προσπαθούσε να απομακρύνει τους συμβασιούχους, μια άλλη διμοιρία επιτέθηκε κατά των δημοσιογράφων που βρίσκονταν μπροστά στην πύλη του αρχαιολογικού χώρου κι άρχισε να χτυπά με γκλομπ και να ψεκάζει με χημικά, αδιακρίτως!
Χτύπησαν φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες, έσπρωξαν και πέταξαν στο έδαφος δημοσιογράφους και με αυτόν τον τρόπο τους απομάκρυναν από την είσοδο την ώρα που κάλυπταν ένα γεγονός. Την ίδια ώρα, ένας από αυτούς παραβίασε την πόρτα.
Από εκεί κι ύστερα ακολούθησαν νέες συμπλοκές, αυτήν τη φορά με τους συμβασιούχους. Απομακρύνθηκαν βιαίως, με σπρωξιές και χτυπήματα με τις ασπίδες, της διμοιρίας των ΜΑΤ που έφερε αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Αξίζει να σημειωθεί πως σα χαμένοι στέκονταν και οι άνδρες της διμοιρίας που πρώτη είχε εισβάλει στην Ακρόπολη, χωρίς μάσκες...
Στις 10.22 διμοιρία των ΜΑΤ επιτέθηκε και πάλι στους δημοσιογράφους, τους φωτορεπόρτερ και τους τεχνικούς των καναλιών, που κάλυπταν το κυνηγητό το οποίο γινόταν μέσα στους χώρους της Ακρόπολης.
Την ίδια στιγμή τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα μετέδιδαν τις εικόνες ντροπής που εκτυλίσσονται με ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού και της ελληνικής κυβέρνησης. Σε απόσταση 100 μέτρων βρίσκονταν ομάδα τουριστών, που είχε προσπαθήσει να επισκεφθεί την Ακρόπολη και, λίγο πριν την επέμβαση των ΜΑΤ απομακρύνθηκαν με... τρόπο.
Στις 10.24 βγήκαν σιδεροδέσμιοι από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης συμβασιούχοι, οι οποίοι προσάγονταν στην Αστυνομία, για τα επεισόδια...