Μέρα... καπνίσματος οργανώνουν τα μέλη του συνδικάτου ιδιοκτητών καφέ και μπαρ της Θεσσαλονίκης! Αντιδρούν στο νομοσχέδιο που απαγορεύει το κάπνισμα στα καταστήματά τους επειδή, όπως υποστηρίζουν, καταστρέφονται οικονομικά με την πτώση της πελατείας και προχωρούν σε δραστικές ενέργειες:
Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010, αποφάσισαν να επιτρέψουν το κάπνισμα στα μπαρ και τα καφέ της Θεσσαλονίκης! "Θα βγάλουμε τασάκια σε όλα τα τραπεζάκια και, όποιον γράψουν οι αρμόδιες αρχές, θα τον υπερασπιστούμε με την παρουσία μας στο δικαστήριο -εάν και εφόσον παραπεμφθεί ποτέ"!
Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι μπορεί να βεβαιώνονται πρόστιμα αλλά... δεν εισπράττονται. Οι δημοτικοί αστυνομικοί τα βεβαιώνουν, όπως έχουν υποχρέωση από το νόμο, όμως δεν υπάρχει, ακόμη, πρόβλεψη για το ποιος εισπράττει τα πρόστιμα αυτά! Έτσι, όσοι έσπευσαν να πληρώσουν, για να είναι νόμιμοι, βρέθηκαν με τα χρήματα και το χαρτί προστίμου στο χέρι να... τριγυρνούν από υπηρεσία σε υπηρεσία!
Άλλη καταγγελία από ιδιοκτήτρια μπαρ της Θεσσαλονίκης έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου: "Οι δημοτικοί αστυνομικοί βεβαιώνουν το πρόστιμο μόνον εναντίον του ιδιοκτήτη του μπαρ! Ως τώρα δεν έχουν γράψει, όπως προβλέπεται, κάποιον καπνιστή. Ουσιαστικά μας μετατρέπουν σε... αστυνομικούς", μας είπε.