Στο Principal Club Theatre θα βρεθεί απόψε ο Sivert Høyem
Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γιορτάζει την επόμενη εβδομάδα (26η Οκτωβρίου), όμως ήδη ζει σε ρυθμούς εορταστικούς. Ροκ, πανκ ροκ και ελέκτρο ποπ ξένα συγκροτήματα, αλλά και συναυλίες καλλιτεχνών του ελληνικού πενταγράμμου φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στην πόλη μας. Η επιλογή δίκη σας, ανάλογα με τις μουσικές προτιμήσεις σας και φυσικά το πορτοφόλι σας!
Στο Principal Club Theatre θα βρεθεί απόψε ο Sivert Høyem (ενώ αύριο θα ταξιδέψει στην Αθήνα - στο Fuzz club και την Κυριακή θα μεταβεί στην Πάτρα - Ακτή Δυμαίων). Ο πρώην φρόντμαν των Madrugada θα έχει στις αποσκευές του το τελευταίο του άλμπουμ “Moon Landing”, ενώ θα παρουσιάσει και αγαπημένα κομμάτια από όλες τις δισκογραφικές δουλειές του.
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Sleepin Pillow. Πρόκειται για ένα εξαμελές συγκρότημα από την πόλη μας που φέτος κυκλοφόρησε το δεύτερο δίσκο του με τίτλο «Superman’s Blues». Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 και η συναυλία αρχίζει στις 21.30. Εισιτήρια 25€ προπώληση - 30€ ταμείο. Για δωρεάν μεταφορά τηλεφωνήστε στο 2310428088.

GAD
Electro – pop ακούσματα αύριο στο Γαία Live (Δόξης 5 & Σαλαμίνος, Λιμάνι τηλ.2310-513654), όπου θα εμφανιστούν οι GAD. Το αγγλόφωνο συγκρότημα, που είναι γνωστό και από τα τραγούδια του “The End Of The Road” και “Waves”, θα παίξει κομμάτια από το δεύτερο δίσκο του “The Perfect Crime”. Πριν όμως ανεβούν στη σκηνή θα δώσουν το «βήμα» στον Tareq, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τον dj Echonomist. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00. Είσοδος 12 ευρώ.

Πανκ ροκ
Μπορεί να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, όμως η εμφάνιση των Vibrators στο Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία, τηλ.2310/533533) αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον . Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο πανκ ροκ και οι ίδιοι (Ian “Knox” Carnochan, John “Eddie” Edwards και Pete Davies) θα παίξουν επιτυχίες της πολύχρονης καριέρας τους, αλλά και κομμάτια από το τελευταίο τους άλμπουμ “Under the Radar”.
Θα προηγηθούν τα συγκροτήματα Velvoids από την Αθήνα και οι δικοί μας De Sades.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00. Προπώληση 12 ευρώ (Metropolis, Tickethouse) στο ταμείο 15 ευρώ, αγορά μέσω του site www.vibrators.eventbrite.com 9 ευρώ (περιορισμένα εισιτήρια).

Αγγελάκας
Δύο βραδιές θα χαρίσει στους φίλους του ο Γιάννης Αγγελάκας. Ο γνωστός τραγουδιστής του συγκροτήματος «Τρύπες» θα βρεθεί απόψε και αύριο στο Block 33 όπου και θα μοιραστεί τη σκηνή με τον Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, τον Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα και το Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα και στα ηλεκτρονικά.
Για να τους δείτε μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια από: το Ticket House (Μητροπόλεως 102, Τηλ. 2310 264880) και τον Ιανό
(Πλατεία Αριστοτέλους 7, Τηλ.: 2310 277004) στην τιμή των 12 & 15 €.

ΠρόβαΤΑκομμάτια
«ΠρόβαΤΑκομμάτια... ItsaLIVE». Αυτός είναι ο τίτλος της μουσικής παραγωγής που έχουν ετοιμάσει ο Γιώργος Μυλωνάς και ο Πάνος Μουζουράκης και που θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν όσοι βρεθούν απόψε (και κάθε Παρασκευή) στο Γαία Live. Οι δυο τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα μοιραστούν τη σκηνή μαζί με τους: Κωνσταντίνο Μαδεμλή (Κιθάρα), Γιώργο Λιβαδά (Ντραμς), Γιάννη Οικονομίδη (Τρομπέτα), Δημήτρη Φροσίνη (Μπάσο), Δημήτρη Τσάκα (Σαξόφωνο). Ώρα έναρξης 22.30. Είσοδος 13€.

Chroma… Μπλε
Crhoma…Μπλε στο Μύλο. Όχι δεν πρόκειται για προεκλογική συγκέντρωση. Απλά δύο συγκροτήματα θα μοιραστούν τη σκηνή. Στο κλαμπ του Μύλου οι Chroma θα ανοίξουν απόψε τη συναυλία των Μπλε. Θα παρουσιάσουν τραγούδια από το πρώτο τους άλμπουμ και δύο νέα κομμάτια τους. Στη συνέχεια οι Μπλε θα πάρουν τη σκυτάλη για να ερμηνεύσουν επιτυχίες τους. Αύριο η Τζώρτζια Κεφαλά και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος θα εμφανιστούν μόνοι τους στον ίδιο χώρο. Ώρα έναρξης 22.00.

Μπάντα Κοάλα και Ζακ Στεφάνου
Πενήντα χρόνια μουσικής σε διάστημα 50 λεπτών θα μεταφέρουν επί σκηνής του Γαία live ο Ζακ Στεφάνου και η μΠάντα-Κοάλα στη συναυλία που θα δώσουν την Τρίτη 26 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τραγούδια από τους δίσκους «UFO: Ένας όμορφος κόσμος», «UFO2: Στο διάστημα δραπέτες»,
«Koalaboration», ενώ οι συνεργάτες του Cathy Idra και Ντένις Κωνσταντινίδης θα παίξουν κομμάτια των Depeche Mode, The Cure, Muse, Massive Attack, Strokes, RHCP έως και Pink, Christina Aguilera, Beyonce. Είσοδος 7 €. Ώρα έναρξης: 22.30.

Η Δέσποινα Ολυμπίου και η παρέα της
«Το πάρτυ ξαναρχίζει!». Έτσι μας λένε η Δέσποινα Ολυμπίου και η παρέα της που αποτελείται από τους Γιώργο Σαμπάνη, Γιώργο Τετζεράκη, Χοβίκ, Τζένη Λίφο και Λήδα Παππά. Όλοι τους έχουν πρεμιέρα απόψε στο Barbarella (Αριστοτέλους & Βασ. Ηρακλείου 43, τηλ 2310-276266) και υπόσχονται να μας κρατήσουν στο πρόγραμμά τους (που θα συνεχιστεί όλο το χειμώνα κάθε Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 23.30 και τις Κυριακές στις 21.30) μέχρι το πρωί! Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

Καρράς & Κοκκίνου
Ο Βασίλης Καρράς συναντά την Έλλη Κοκκίνου στο Fix Live (τηλ. 2310-514666). Εκεί ξεκινούν απόψε οι εμφανίσει τους για την χειμερινή σαιζόν (Παρασκευές και Σάββατα).
Μαζί τους η Μαρία Ιακώβου («Μαύρα μεσάνυχτα», «Για σένα ανασαίνω», «Πάλι δεν είσαι εδώ», «Είναι κάτι δειλινά») καθώς και το συγκρότημα «Αλχημιστές» που μας συστήθηκαν μέσω του τραγουδιού «Λόγια φιλικά» στο οποίο συμμετέχει ο Βασίλης Καρράς.