Τούρκος κατάδικος προσφέρεται οικειοθελώς να δοκιμαστεί στον ίδιο, η μέθοδος της χημικής στείρωσης, την οποία προβλέπει πρόταση νόμου που έχουν ετοιμάσει δύο γυναίκες βουλευτές του κυβερνώντος στην Τουρκία Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σχετικά με τους κατάδικους για βιασμό ανηλίκων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ραντικάλ», ο κατάδικος, με επιστολή του στις βουλευτές Ασκίν Ασάν και Αλέβ Ντεντέγκιλ, ανέφερε ότι «μπορείτε να δοκιμάσετε σε μένα τη μέθοδο η οποία εξαλείφει τη σεξουαλική ικανότητα».
Η πρόταση νόμου που είχαν ετοιμάσει οι δύο βουλευτές είχε προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και εντός του κυβερνώντος κόμματος. Μεταξύ των επιχειρημάτων που προβάλλουν οι δύο γυναίκες βουλευτές είναι η διαπίστωση ότι δεν υπάρχει «θεραπεία» για την παιδεραστία και ότι η μέθοδος της χημικής στείρωσης χρησιμοποιείται σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης και σε ορισμένες πολιτείες στις ΗΠΑ.
Αυτές τις ημέρες υπό συζήτηση είναι οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα προχωρήσει η τουρκική κυβέρνηση στον ποινικό κώδικα. Μεταξύ των υπό συζήτηση θεμάτων είναι οι ηλεκτρονικές χειροπέδες και ο κατ' οίκον περιορισμός.