Τραπέζι συζήτησης με πέντε υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης κι επτά υποψήφιους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας ταυτόχρονα, επιχείρησε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Νίκος Χατζηνικολάου. Όπως ήταν φυσικό, η μπάλα χάθηκε και τις εντυπώσεις κέρδισαν, από τους υποψήφιους δημάρχους πρώτα ο Κώστας Γκιουλέκας κι έπειτα ο Ν. Ζαργιανόπουλος κι από τους υποψήφιους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας ο Τάσος Κουράκης!
Στο τραπέζι κάθονταν, από υποψήφιους δημάρχους, οι Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Μπουτάρης, Στέλιος Παπαθεμελής, Νίκος Ζαργιανόπουλος και Μάκης Στεργίου. Από υποψήφιους περιφερειάρχες, οι Μάρκος Μπόλαρης, Τάσος Κουράκης, Κυριάκος Βελόπουλος, Ασημίνα Ξηροτύρη, Μιχάλης Τρεμόπουλος και από το στούντιο της Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Η κουβέντα άνοιξε από τον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος επέμενε πως είναι ο... ανεξάρτητος υποψήφιος, προσπαθώντας να αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ τον επέλεξε και εκείνος δεν άλλαξε. Μίλησε, πάλι, για το έλλειμμα του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο Κώστας Γκιουλέκας ανέδειξε το οικονομικό πρόβλημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως υπογράμμισε, οι δήμοι είναι αναγκασμένοι να πορευθούν ενωμένοι μεν, αλλά με 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ μικρότερη πείρα, μετά τις μειώσεις που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ!
Ο Στέλιος Παπαθεμελής "πάτησε" στο ότι γνωρίζει καλά τα προβλήματα της καθημερινότητας. Όπως είπε, μένει στην περιοχή του Βαρδάρη και γνωρίζει ακόμη και το πόσα πλακάκια από τα πεζοδρόμια είναι σπασμένα γιατί περπατά στο κέντρο κι όχι στα βορειοανατολικά προάστια.
Ο Νίκος Ζαργιανόπουλος ανέδειξε πως τα δύο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση των δήμων και της χώρας. Όσο για το έλλειμμα στο δήμο Θεσσαλονίκης, θύμισε στον Γιάννη Μπουτάρη ότι είχε ζητήσει συγνώμη επί δικαστηρίω, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, για τα όσα έχει πει, μετά από τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο "φτερωτός γιατρός"...

Οι περιφερειάρχες
Όσον αφορά τους περιφερειάρχες, ο Μάρκος Μπόλαρης είχε τον άχαρο ρόλο να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική. Κατάφερε, πάντως, να ξεφύγει και να κατηγορήσει τον κ. Ψωμιάδη λέγοντας ότι επί χρόνια στη νομαρχία δεν προσέφερε έργο, άρα ούτε στην Κεντρική Μακεδονία θα προσφέρει κάτι.
Τον κ. Ψωμιάδη κατηγόρησε, για τη γνωστή υπόθεση με τα 45άρια, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, στον οποίο ο κ. Ψωμιάδης δεν απάντησε κάτι συγκεκριμένο.
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, πάντως, έβαλε... χέρι στον Ν. Χατζηνικολάου, λέγοντάς του ότι η εκπομπή θα έπρεπε να γίνεται από τη Θεσσαλονίκη κι όχι να κατεβαίνουν οι υποψήφιοι 12 φορές στην Αθήνα, για να ικανοποιήσουν τα κανάλια. Επίσης "τα ΄ριξε" στον Κυριάκο Βελλόπουλο για την υπερψήφιση του μνημονίου από τον ΛΑ.Ο.Σ. και θύμισε πως ήταν αυτός να κατέβει στηριζόμενος και από τον ΛΑ.Ο.Σ.
Ο Κυριάκος Βελλόπουλος υπερασπίστηκε το κόμμα του στο θέμα της υπερψήφισης του μνημονίου, άφησε, όμως, να εννοηθεί ότι αυτή ήταν μια πολιτική την οποία δεν ενστερνίζεται.
Ο Τάσος Κουράκης υπογράμμισε πως οι εκλογές για τις περιφέρειες είναι καθαρά πολιτικές κι υπογράμμισε ότι αν πρασινίσει ο χάρτης θα ΄χουμε όχι μόνον δεύτερο, αλλά και τρίτο και τέταρτο μνημόνιο.
Τέλος, η κ. Ξηροτύρη μίλησε για την αναγκαιότητα του Καλλικράτη αλλά και για τα προβλήματα του νόμου.