Την διακήρυξη του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας» παρουσίασε σήμερα σε φιλικό κλίμα ο δήμαρχος Χαλάστρας και υποψήφιος δήμαρχος του νέου Δήμου Δέλτα, Γρηγόρης Ουζούνης. Ο δήμος Δέλτα, όπως προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης», προκύπτει από τη συνένωση τριών δήμων στα δυτικά του νομού Θεσσαλονίκης και, όπως τόνισε ο κ. Ουζούνης, διαθέτει όλα τα εφόδια για μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.
Ο Καλλικράτης προβλέπει τη συνένωση τριών δήμων, Αξιού, Χαλάστρας και Εχεδώρου και θα αποτελείται από τις δημοτικές κοινότητες, Διαβατών, Ν.Μαγνησίας, Καλοχωρίου, Σίνδου, Ανατολικού, Κυμίνων, Ν.Μαλγάρων και την τοπική κοινότητα της Βραχιάς, με χαρακτηριστικά που μπορούν να αποτελέσουν μοχλούς μεγάλης ανάπτυξης για την περιοχή, η οποία μπορεί να βρει μια αποδοτική ταυτότητα. «Πιστεύουμε στη δυναμική του νέου θεσμού, αλλά χρειάζονται έμπειροι, ικανοί και έντιμοι άνθρωποι».
Ο κ. Ουζούνης τόνισε πως θέλει να συνεχίσει το έργο του στην τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο έχει αρχίσει εδώ και 8 χρόνια. Κεντρικοί στόχοι του συνδυασμού αποτελούν η ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, η ολοκλήρωση των υποδομών, η στήριξη της απασχόλησης, η ενίσχυση των προνοιακών δομών και η προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Γρηγόρης Ουζούνης τόνισε επίσης ότι έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της περιοχής και δήλωσε αποφασισμένος να βοηθήσει τον τόπο να αναπτυχθεί. Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αποτελεί, όπως υπογράμμισε, το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που διαθέτει.