«Λαμπερό» ραντεβού με επαγγελματίες του κλάδου της Αργυροχρυσοχοϊας από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνει στη Θεσσαλονίκη από τις 9 ως τις 11 Οκτωβρίου 2010 η «Γεννημένη Πολύτιμη», όπως τιτλοφορείται η 25η KOSMIMA. Άμεσοι εκθέτες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ινδία και την Πολωνία, αλλά και έμμεσοι -μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων- από το Χονγκ Κονγκ, την Αυστρία, τη Γαλλία, της Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Κορέα θα βρεθούν για τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη για την πιο «πολύτιμη» συνάντηση της χρονιάς, στο πλαίσιο της 25ης Διεθνής Έκθεσης Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων και Μηχανημάτων Εξοπλισμού.
Επαγγελματίες του κλάδου, όπως ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων, αργυροχρυσοχόοι, σχεδιαστές κοσμημάτων, αντιπρόσωποι, εισαγωγείς, έμποροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα από χιλιάδες κοσμήματα, ρολόγια, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, αργυρά και επάργυρα σκεύη, συσκευασίες, αλλά και να πάρουν ιδέες για διακοσμήσεις βιτρινών, να δουν μηχανήματα επεξεργασίας, όπως και σχετικό με τον κλάδο εξοπλισμό και λογισμικό.

Ο διαγωνισμός και τα βραβεία
Με σκοπό την ανάπτυξη και την ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος, για ακόμη μία χρονιά, η HELEXPO ΑΕ σε συνεργασία με τον κλάδο της Ελληνικής Αργυροχρυσοχοΐας διοργάνωσε τον 21ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος.
Με θέμα «Ματιές στο αύριο», ο φετινός διαγωνισμός έχει σαν στόχο να επιβραβεύσει επαγγελματίες, αλλά και να αναδείξει νέους δημιουργούς. Διοργανώνεται για ακόμη μία χρονιά με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), της Συντεχνίας Χρυσοχόων – Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ), του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Αθηνών (ΣΑΑ), του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών – Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ).