Σε περίπου μία ώρα αρχίσει η έκτακτη γενική συνέλευση με τους εκπροσώπους των παικτών παρόντες, για να συζητήσουν το θέμα της απεργίας που κήρυξαν, χθες, οι μπασκετμπολίστες. Οι παίκτες φάνηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν επ’ αόριστον τις κινητοποιήσεις τους και να μην σταματήσουν αν δεν δικαιωθούν.
Οι δηλώσεις των παικτών είναι ενδεικτικές, με τους Λάζαρο Παπαδόπουλο και Γιώργο Παυλίδη να μιλούν με σκληρή γλώσσα.
«Ας παίξουμε μπάσκετ του χρόνου. Είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε στο τέλος. Μπάσκετ σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι ένα πρωτάθλημα με μισές ομάδες και με παίκτες που δεν θα είχαν ούτε τα συνταγματικά τους δικαιώματα. Αν πιστεύετε ότι αξίζει αυτό το μπάσκετ, καλώς. Πιστεύουμε ότι μόνο κακό θα μπορούσε να προέλθει έτσι. Μαχόμαστε για να παραλάβει η νέα γενιά μια αξιόλογη κατάσταση. Το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει πεθάνει και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. Εμείς τους έχουμε στείλει 34 επιστολές για διάλογο και δεν απάντησαν σε καμία. Εμείς πήγαμε και στις 4 δικές τους συναντήσεις. Πρέπει να τελειώσει η κατάσταση που υπάρχει: να δίνει ένας εντολές και οι άλλοι να εκτελούν. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να ακουστούν οι προτάσεις μας. Όλα τα παιδιά σκέφτονται ομαδικά και όχι ατομικά. Είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Δεν υπάρχουν άτομα που θέλουν να σπάσουν την απεργία. Είμαστε ενωμένοι και ελπίζουμε να εμφανιστούν και οι φορείς ενωμένοι σε ένα στρατόπεδο μαζί μας», δήλωσε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.
Τα μέλη του ΠΣΑΚ ψήφισαν στη γενική συνέλευση του ΟΑΚΑ και αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα σε απεργία διαρκείας με 151 ψήφους υπέρ και 24 κατά.