Την επαναπρόσληψη δύο εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας που απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα με το καθεστώς μαθητείας (stage) διατάσσει το Μονομελές Πρωτοδικείο. Με απόφασή του κάνει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει και υποχρεώνει το Υπουργείο Εργασίας να διατηρήσει στις θέσεις που κατείχαν τους δύο εργαζομένους, οι οποίοι ήταν στο πρόγραμμα stage για τέσσερα χρόνια.
Η απόφαση του δικαστηρίου θα ισχύει μέχρι την τελεσίδικη έκδοση απόφασης επί της προσφυγής, ενώ η κύρια αγωγή των 2 εργαζομένων έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί το 2012. Στο σκεπτικό λαμβάνεται υπ' όψιν πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και γίνεται λόγος για καταχρηστική συμπεριφορά του Δημοσίου εις βάρος των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας. Όπως αναφέρεται, η πραγματική φύση της απασχόλησης των δύο εργαζομένων ήταν η εξαρτημένη εργασία με όσα προβλέπονται από την ασφαλιστική, μισθολογική και συνταξιοδοτική νομοθεσία.

Ο δικηγόρος των δύο εργαζομένων, ο Χρ. Νικολουτσόπουλος, με δήλωσή του αναφέρει πως είναι σημαντικό ότι σε συνθήκες τρομερών πιέσεων υπάρχουν δικαστές οι οποίοι αντιστέκονται και κρίνουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη συνείδησή τους.