Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία στο νέο διευρυμένο δήμο Νεάπολης-Συκεών, ανακοίνωσε και επίσημα, πλέον, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Μίλησε για «μεγάλο φορτίο και ευθύνη να γυρίσουμε σελίδα, με τον "Καλλικράτη"» και για στελέχη του δικού του και άλλων ενταγμένων δήμων στο νέο δήμο, που «σύσσωμοι» με «ελάχιστες εξαιρέσεις» τάχθηκαν στο πλευρό του.
Απάντησε, εν μέρει και στο τι θα κάνει ο έτερος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, ο νυν δήμαρχος Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλος. Όπως ανακοίνωσε, θα συναντηθεί με τη διοίκηση και τον δήμαρχο Νεάπολης, Ναθαναήλ Λαδόπουλο την άλλη εβδομάδα. Μάλιστα, δήλωσε «αισιόδοξος» για το αποτέλεσμα.
Για το Σχέδιο Καλλικράτης, είπε: «Εμείς το βάζουμε το στοίχημα και θα το κερδίσουμε. Δεν μας φοβίζουν οι 237 νέες αρμοδιότητες. Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε όταν λέγαμε ότι ο "Καλλικράτης" βάζει ταφόπλακα σε δημάρχους μερικής αντίληψης, μερικής απασχόλησης και περιορισμένης ευθύνης».
Όσον αφορά τα οικονομικά του δήμου του, υποστήριξε ότι παρέλαβε έναν χρεωμένο δήμο με με 452,5 εκατ. δραχμές και με 185 εκατ. δρχ. προς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (μιλά για... πριν από 16 χρόνια). Ισχυρίστηκε ότι, αυτήν την στιγμή, ο δήμος Συκεών, χωρίς να πάρει δάνειο, έχει 24,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο.
Στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο δήμαρχος Αγίου Παύλου, Νίκος Βαρσάμης (ο Αγ. Παύλος εντάσσεται στο δήμο Νεάπολης - Συκεών). Δήλωσε στο πλευρό του Σίμου Δανιηλίδη: «Ταυτιστήκαμε με τον Σίμο για να κάνουμε ένα μεγάλο ισχυρό νέο δήμο, ένα δήμο για όλους τους δημότες», είπε.