Δεν είναι άγνωστο κίνημα, στη Θεσσαλονίκη, το Πατριωτικό Μέτωπο, το οποίο φέρεται να είναι πίσω από την επίθεση του ακτινολόγου κατά του πρωθυπουργού, με ένα... παλιό παπούτσι! Μέλη του Μετώπου είναι οι Στέλιος Τραπαβέσης και Σταύρος Βιτάλης, ενώ μέλος της διοικούσας επιτροπής του είναι και ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις!
Όσο για την επίθεση με παπούτσια, είχε... προαναγγελθεί από το site του Μετώπου. Η σχετική ανακοίνωση έλεγε:
«Θεσσαλονικείς, κάτοικοι των πολυκατοικιών και από τις δύο πλευρές των λεωφόρων Βασιλίσσης Όλγας και Εγνατίας. Σε εσάς, λόγω των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων των διαμερισμάτων σας, προκύπτει εκ των πραγμάτων, η ιδιαίτερη τιμή να υποδεχθείτε τον κ. Γ.Α. Παπανδρέου, κατά τη διαδρομή του από το αεροδρόμιο Μακεδονία προς τη ΔΕΘ, όπως του αξίζει: Με τα παλιά σας τα παπούτσια».
Ως... υστερόγραφο, προσέθετε: «Αν δεν έχετε παλιά παπούτσια στη διάθεσή σας, παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του ΠΑΜ. Θα σας ενημερώσουμε όταν πρέπει, που θα τα βρείτε. Ακόμη, σας υπενθυμίζουμε πως το Πατριωτικό Μέτωπο δεν είναι κόμμα, δεν πρόκειται να ζητήσει την ψήφο σας. Είναι κίνημα στο οποίο συμμετέχουν Έλληνες Πατριώτες, όλων των ιδεολογικοπολιτικών αποχρώσεων».
Είναι οι ίδιοι που, μια μέρα πριν, γέμισαν τους χώρους γύρω από τη ΔΕΘ με προκηρύξεις, στις οποίες το πρόσωπο του πρωθυπουργού φιγουράριζε πίσω από το σήμα απαγόρευσης της κυκλοφορίας!