Σε νέες καταγγελίες κατά του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδη, προχώρησε, σήμερα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος. Μιλά για απευθείας αναθέσεις έργων μέσω συμβάσεων μίσθωσης έργου και με επίβλεψη του ιδίου του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.
«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κακοδιαχείρισης και διαφάνειας», σημείωσε ο κ. Τρεμόπουλος, αναφέροντας, παράλληλα, ότι παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν δόθηκαν απαντήσεις από τη νομαρχία.
Στη συνέντευξη που έδωσε, ήταν παρούσα και η νομαρχιακή σύμβουλος Δήμητρα Γωγάκου, η οποία πρόσθεσε πως η διαδικασία αυτή γινόταν κατά παράβαση όλων των σχετικών διατάξεων ενώ κανονικά θα έπρεπε το έργο να παρακολουθεί ο διευθυντής. Σκοπός δε των σχετικών ενεργειών ήταν να γίνονται ανανεώσεις συμβάσεων υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί με άλλο τρόπο στη νομαρχία. Το αποτέλεσμα ήταν να μην εκτελούνται τα έργα για τα οποία συνάφθηκαν οι συμβάσεις μίσθωσης έργου.
Ο κ. Τρεμόπουλος κάλεσε τη δικαιοσύνη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες αυτές.