Kλείνει, απ' ό,τι φαίνεται, το θέμα της κλήσης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση Siemens. Το αίτημα έχει υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και μέλος τη επιτροπής, Κώστας Αϊβαλιώτης. Όμως, μετά και τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της ΝΔ να μη ζητήσει την κλήτευση του κ. Σημίτη ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης δήλωσε:
«Με βάση την απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση της 14ης Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή κατά πλειοψηφία συμφώνησε, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, να μην κληθούν οι πρώην πρωθυπουργοί, διότι δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να συνηγορούν γι' αυτό από τα μέχρι τώρα δεδομένα».
Νωρίτερα, ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην επιτροπή Κώστας Τζαβάρας είχε δηλώσει πως «η ΝΔ δεν ελκύεται από λαϊκισμό, δεν κινείται με πρόθεση συμψηφισμού, ούτε επιθυμεί να εμπλακεί σε πολιτικά παιχνίδια». Αναφερόταν ακόμη στην απόφαση της εξεταστικής, σύμφωνα με την οποία τέτοια κλήτευση δεν θα γίνει, αν δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία.
Προσέθετε πως το αίτημα για την κλήτευση του Κώστα Σημίτη απευθύνεται στον πρόεδρο της εξεταστικής και κατέληγε: «Το ΠΑΣΟΚ που έχει την "εμπειρία" να καλεί πρώην πρωθυπουργούς χωρίς στοιχεία, ας αποφασίσει για τον κ. Κώστα Σημίτη».