"Δε ζητάμε την πολυτέλεια, όταν ζητάμε να μετακινούνται τα παιδιά μας με λεωφορεία προς τα σχολεία. Ζητάμε την ασφάλειά τους". Αυτό υπογράμμισαν γονείς και κηδεμόνες μαθητών των σχολείων, δημοτικών γυμνασίων και λυκείων, της Περαίας, οι οποίοι, παρά τη χθεσινοβραδινή ρύθμιση για τη μετακίνηση των παιδιών στα σχολεία, σήμερα βγήκαν στους δρόμους και απέκλεισαν, για μικρό χρονικό διάστημα, συμβολικά, τη διασταύρωση του Lidl, στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας.
Όπως υπογράμμισαν γονείς και κηδεμόνες, αλλά και τα παιδιά, ζητούν "μια μόνιμη λύση σε αυτήν την κατάσταση. Τα παιδιά είναι αναγκασμένα να πηγαίνουν στα σχολεία με τα πόδια. Τα σχολεία απέχουν πολλά χιλιόμετρα και οι μαθητές διασχίζουν δρόμους με πυκνή κίνηση αυτοκινήτων, σε περιοχές εκτός οικισμών, σε δρόμους χωρίς πεζοδρόμια και προστατευτικές μπάρες".
Πριν από λίγο, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, είπε ότι η μείωση της δαπάνης για τη μεταφορά των παιδιών στο μισό από ότι πέρσι έγινε "στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών", επιβεβαίωσε πως οι ιδιοκτήτες λεωφορείων δέχτηκαν να μεταφέρουν τα παιδιά δωρεάν για μερικές ημέρες έως ότου λυθεί το οικονομικό πρόβλημα κι απέφυγε να απαντήσει στο αν υπήρξε ιδιώτης ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου που υπέβαλε πρόταση να μετακινεί τα παιδιά με λιγότερα χρήματα.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου επέμεινε κι αυτή για μόνιμη λύση, χωρίς, όμως, να την αναλύσει ιδιαίτερα.