Για σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο η σημερινή για τη Θεσσαλονίκη. Από τις 17.30 κι έπειτα, οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης θα κλείσουν για τα Ι.Χ. Ο δήμος οργανώνει ποδηλατοδρομία από την πλατεία Αριστοτέλους. Διάφορες άλλες εκδηλώσεις γίνονται στους δρόμους του κέντρου. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μετακινούν, από τις 16.00, δωρεάν, τους πολίτες, ως το τέλος της βάρδιας.

* Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου η σημερινή, ημέρα συμβολισμού της μεγάλης προσφοράς του ελληνικού εμπορίου στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

* Ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών.

* Για δέκατη ημέρα παρατεταγμένα στους δρόμους βρίσκονται τα φορτηγά Δημόσιας Χρήσης. Οι ιδιοκτήτες αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

* Λήγει σήμερα η εδομάδα χαμηλών τιμών στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Την «Εβδομάδα Ειδικών Χαμηλών Τιμών» διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ). Η συμμετοχή των καταστημάτων-μελών του ΕΣΘ, ήταν προαιρετική.

* Αναχωρεί σήμερα για τη Γερμανία ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόϊμπλε.

* Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας, Ενεργείας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράϊκο Τραϊκόβ και τον υφυπουργό, αρμόδιο σε θέματα ενεργείας, Μαριί Κόσεβ. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας στον τομέα της ενεργείας.

* Ξεκινά σήμερα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης η πληρωμή των επιδομάτων για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 2010. Περισσότερες πληροφορίες, στα τηλέφωνα: 2313-330-317, 2313-330-375 και 2313-330-377.

* Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο Πέμπτη οι παραγωγοί λαϊκών αγορών. Αντιδρούν στον νόμο για υποχρεωτική τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στους πάγκους των λαικών αγορών από την 1η Οκτωβρίου.

* Στις 9.30 π.μ., στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου, στην Αίθουσα της Συγκλήτου, από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Καθηγητή Α.Π.Θ. Σπύρο Βούγια, τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο και τα μέλη της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του Α.Π.Θ.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν απολυμένοι της Ολυμπιακής. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΠΑ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία μεταφοράς σε φορείς του δημοσίου 2.500 απολυμένων από την παλαιά Ολυμπιακή Αεροπορία πριν από ένα χρόνο.

* Στις 11 π.μ. στην Αίθουσα "Ολύμπιον" στην Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, η παρουσίαση του προγράμματος "Θεσσαλονίκη 2012" από το υπουργείου Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής.

* Στις 12 το μεσημέρι πεντάωρη στάση των εργαζομένων στον ΟΣΕ οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο της κυβέρνησης για την εξυγίανση του οργανισμού.

* Στις 12:15 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Porto Palace» στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη και τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Πιερίας Σ. Μαυρίδου, Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδη, Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη, Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδη, Σερρών Γ. Μωϋσιάδη, Χαλκιδικής Γ. Γιώργου και Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστα.

* Στη 1 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ, έξω από τα κεντρικά του γραφεία και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

* Στις 2 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό.

* Στις 4 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη των Ιχθυολόγων Γεωτεχνικών ΤΕΕ

* Στις 4 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του κόμματος.

*Στις 5 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη της Ολομέλειας του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος.

* Στις 7 μ.μ., καθώς τις 3 Σεπτεμβρίου 2010 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εγκατάσταση και λειτουργία από την ΔΕΗ του πειραματικού Σταθμού τηλεόρασης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 1960, το Ίδρυμα «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» συνδιοργανώνουν για το γεγονός αυτό επετειακή εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο με τίτλο «Η γέννηση της τηλεόρασης στην Ελλάδα».

* Στις 7 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη της πανελλαδικής ΠΑΣΚΕ Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου ενημερωτική εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία και τη διατροφή με κεντρικό ομιλητή τον γιατρό της "Βιοκλινικής" Βασίλη Ζημιάρη, ειδικό παθολόγο με μετεκπαίδευση στην παχυσαρκία. Προληπτικές δωρεάν εξετάσεις για την παχυσαρκία παρέχει ο Δήμος. Πληροφορίες στο τηλ.: 2313-304-005.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Δήμο Σιθωνίας και ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση στo κέντο «blue sea» στη Νικήτη.

* Στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, συναυλία με πρωταγωνιστή τη λύρα, το βασικότερο μουσικό όργανο των Ποντίων, που έλκει την καταγωγή του από την Ελλάδα, τη Μεσοποταμία, την Αίγυπτο και την Περσία. Συνολικά 28 μουσικοί, 30 χορευτές και 14 από τους καλύτερους λυράρηδες της Ελλάδας συμμετέχουν στην πρώτη παγκοσμίως παρουσίαση μιας μουσικής εκδήλωσης που είμαι βέβαιος πως θα συναρπάσει, θα γοητεύσει, θα συγκινήσει. Είσοδος ελεύθερη με προσκλήσεις.

* Στις 9:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) νέα σχήματα της Τζαζ - Burnout Chemist, στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.

* Στις 11 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) Groove Therapy, στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.