Ένα... χαλασμένο ποδήλατο, στον τοίχο του περιπτέρου του δήμου Θεσσαλονίκης, τράβηξε το βλέμμα του Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του εκεί, σήμερα το πρωί. Στράφηκε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος τον ξεναγούσε εκείνη την ώρα στο περίπτερο και τον ρώτησε:
"Γατί το έβαλες αυτό εδώ;"
Την απάντηση δεν την περίμενε ο κ. Σαμαράς:
"Γιατί κάποιοι παίζουν πολύ με το ποδήλατο", απάντησε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, δείχνοντας την κρεμασμένη αλυσίδα.
Θα μου πείτε, "για ποιον λόγο τόσο... δηλητήριο"; Μα, είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει... υποφέρει τα πάνδεινα. Δεν είναι μόνον ότι δεν μπορούσε να μπει στο, τελειωμένο, νέο Δημαρχείο, δεν είναι μόνον το θέμα των συνεχών καταγγελιών για την υπεξαίρεση (το οποίο, στο κάτω-κάτω της γραφής ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και ούτε οι κατήγοροι ούτε ο Παπαγεωργόπουλος μπορούν να πουν το παραμικρό, έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη), είναι το θέμα των... σημαιών!
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος έχει "πάρει βαριά" το ότι η διοίκηση της ΔΕΘ κατέβασε από τους ιστούς της Έκθεσης τις σημαίες του δήμου Θεσσαλονίκης. Και το πόση σημασία δίνει ο δήμαρχος στο θέμα φάνηκε όταν πρόσφερε στον κ. Σαμαρά μια τέτοια σημαία, ως δώρο.