Έκπληξη!
Το αντίδοτο στην υποψηφιότητα του Ζήση Βρύζα, με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μπουτάρη, αναζητά ο Κώστας Γκιουλέκας. Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του νυν βοηθού προπονητή της Εθνικής και πρώην τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει σημάνει συναγερμό στους αντιπάλους…
Το όνομα του Ζήση Βρύζα κυκλοφόρησε αργά την Παρασκευή. Δεν επιβεβαιώθηκε το παραμικρό, αλλά και μόνον η φήμη πως ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το πέρασμά του από την Τούμπα, ήταν αρκετή.
Ο Κ. Γκιουλέκας είχε, ήδη, συμπεριλάβει ανθρώπους που έχουν σχέση με τον «Δικέφαλο». Έδωσε, όμως, θέση και στον Νίκο Παπαδόπουλο, πρόεδρο του Α.Σ. Άρη, ενώ συζητούσε και με ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στον Ηρακλή. Τα στελέχη του επιτελείου του δεν πιστεύουν ότι αν, τελικά, κατέβει ο Ζήσης Βρύζας στις εκλογές, θα γείρει την πλάστιγγα στη μία ή την άλλη πλευρά. «Η απασχόλησή του με την Εθνική τον αναγκάζει να είναι στην Αθήνα, μακριά από την πόλη», σχολίαζαν χαρακτηριστικά.
Όλα τα μάτια, πάντως, πέφτουν, σήμερα, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εκεί, ο Γιάννης Μπουτάρης οργανώνει ανοικτή συνέλευση και καλεί τους Θεσσαλονικείς. Η συνέλευση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 11 το πρωί, στην Αποθήκη Δ του ΟΛΘ.
Σύνθημα της κίνησης είναι "Μαζί θα αλλάξουμε την πόλη". Ένα σύνθημα το οποίο πρέπει να κατανοήσουν τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, τα οποία φέρονται ιδιαίτερα αδιάφορα στις κινήσεις του επίσημου κυβερνητικού υποψηφίου. Οι πληροφορίες θέλουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη να λένε "όχι" στον κ. Μπουτάρη και οι συμμετοχές του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιό του να περιορίζονται.
Τα σενάρια μπορεί να πάψουν και σήμερα, καθώς δεν αποκλείεται, στην Αποθήκη Δ να κάνουν την εμφάνισή τους οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη».
Πάντως, το επιτελείο του κ. Μπουτάρη δε θεωρεί ντεσαβανατάζ τις αρνήσεις, καθώς προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να προωθήσει την ιδέα του ανεξάρτητου υποψηφίου, ο οποίος "δε θέλει να ταυτιστεί με το επίσημο ΠΑΣΟΚ". Εξάλλου, αυτήν τη συμβουλή έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, δύο μέρες μετά την πανηγυρική απονομή του "πράσινου" χρίσματος στον κ. Μπουτάρη, σε μια σημαδιακή, μάλιστα, ημερομηνία για το κίνημα: την 3η Σεπτεμβρίου...