Θέλει να παράξει έργο ο Κ. Γκιουλέκας με την "Ομάδα Δημιουργίας".
Το όνομα του συνδυασμού του -"Ομάδα Δημιουργίας"- και τη διακήρυξη αρχών της παρουσίασε, σήμερα, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας. Όπως υπογραμμίζει στη διακήρυξη η "Ομάδα Δημιουργίας", "η Θεσσαλονίκη μπορεί να σταθεί στα πόδια της με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έχει τις δυνατότητες. Έχει το έμψυχο δυναμικό. Υπάρχει και «άλλος τρόπος»".
Όπως τονίζουν οι συμμετέχοντες στην κίνηση του Κ. Γκιουλέκα "αυτός ο δικός μας «άλλος τρόπος» δεν έχει ανάγκη τις εντυπώσεις. Δεν πρόκειται να πούμε μεγάλα λόγια. Απορρίπτουμε τη στείρα άρνηση. Επιμένουμε στην πρόταση. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την χώρα και για την πόλη μας έχουμε ανάγκη από προτάσεις που γίνονται πράξη".
Ο κ. Γκιουλέκας προαναγγέλλει την ύπαρξη σχεδίου για να αλλάξει η πόλη: "Στη Θεσσαλονίκη, όλοι μαζί, μπορούμε να επιλέξουμε και να προωθήσουμε το νέο μοντέλο καθημερινότητας, ένα πρότυπο ανάπτυξης, που αποδεικνύει ότι « ναι, υπάρχει και άλλος τρόπος». Σε όσα, για άλλη μια φορά εξήγγειλε η κεντρική εξουσία από το βήμα της ΔΕΘ, εμείς απαντάμε: Γίνεται και αλλιώς! Θα το δείξουμε στην πράξη, με ένα ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο στρατηγικό σχέδιο, με σαφείς προτεραιότητες και γρήγορα βήματα", υπογραμμίζεται στη διακήρυξη.
Στη διακήρυξη τονίζονται μια σειρά από ανάγκες της πόλης: Υποδομές, πράσινο, κοινωνική πολιτική, στήριξη παραγωγικών δυνάμεων, ανάδειξη του πολιτισμού. Μάλιστα, αντίθετα με όσα ακούγονταν για ρήξη με το παρελθόν, με τη διακήρυξη αρχών, η "Ομάδα Δημιουργίας" του κ. Γκιουλέκα δείχνει να θέλει να κρατήσει τα καλά: "Από την σοβαρή δουλειά που έχει γίνει, ήδη, υπάρχει η βάση που μας επιτρέπει να επικεντρώσουμε τη λειτουργία του Δήμου σε έναν πρωτεύοντα στόχο. Να λειτουργεί κάθε δομή, όλο το ανθρώπινο δυναμικό, ως μέρος ενός μηχανισμού που θα παράγει λύσεις. Για τα ευρύτερα προβλήματα αλλά και για τα μικρότερα", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Με τη διακήρυξή της η "Ομάδα" χτίζει γέφυρες προς κάθε έναν που θέλει να βοηθήσει: "Σκοπός μας είναι ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, που θα το φτιάξουμε όλοι μαζί. Προχωρούμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σ’ αυτή την προσπάθεια που ξεκινάμε χωρούν όλοι όσοι έχουν διάθεση για δουλειά, όραμα και αγωνία για την πόλη μας. Η Θεσσαλονίκη μας χρειάζεται όλους", τονίζεται χαρακτηριστικά.
Και υπογραμμίζεται πως η "Ομάδα" του κ. Γκιουλέκα ενδιαφέρεται να φέρει αποτελέσματα στην πόλη.

Διάβασε όλη τη διακήρυξη με κλικ εδώ.