Κατά μία εκδοχή, ο Γ. Παπανδρέου δείχνει
το δρόμο προς τη νίκη

Με τον τίτλο αυτό προβάλει την ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειαρχών, αλλά και κάποιων δημάρχων, από το ΠΑΣΟΚ, η ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα περισσότερα αρνητικά σχόλια συγκεντρώνουν η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη για το δήμο της Αθήνας, του Πέτρου Τατούλη για την περιφέρεια της Πελοποννήσου, αλλά και του Γιάννη Μπουτάρη για το δήμο της Θεσσαλονίκης.
Σε παρασκηνιακές συζητήσεις στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για «πολιτικά ερμαφρόδιτες επιλογές», καθώς και για «υποψήφιους ήττας», υποστηρίζει ο ιστότοπος. Ειδικά για τον κ. Καμίνη επισημαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να διεκδικήσει το μεγαλύτερο δήμο της χώρας με την Φώφη Γεννηματά, αλλά η ηγεσία επέλεξε να κάνει το χατίρι του Φώτη Κουβέλη, θυσιάζοντας τουλάχιστον μία καλή εμφάνιση.
Δημοσίως ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, εκ των ιστορικών στελεχών του Κινήματος, έκανε μία αιχμηρή παρέμβαση και σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Η ενασχόληση της επιτροπής υποψηφιοτήτων τόσους μήνες έβγαλε τους: κ. Τατούλη, κ. Μπουτάρη, κ. Καμίνη και φυσικά καμία γυναίκα. Είναι κρίμα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ, να κρύβεται πίσω από τους γυρολόγους της πολιτικής με τον κ. Τατούλη και να σηματοδοτεί την ανανέωση με τον κ. Μπουτάρη (75 χρονών) στη Θεσσαλονίκη και στο Δήμο της Αθήνας με τον άγνωστο κ. Καμίνη. Τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ έχουν μνήμη, γνώση και άποψη. Καλή επιτυχία στους συντρόφους μας που δίνουν τη μάχη τους σε όλη την Ελλάδα για τις αρχές, τις αξίες και τη προοπτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της χώρας».
Αρνητικά σχολιάζεται στο ΠΑΣΟΚ και το ότι πήγε... περίπατο η γνωστή εμμονή του κ. Παπανδρέου για την ποσόστωση γυναικών σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Από τους 12 υποψηφιους περιφερειάρχες που ανακοινώθηκαν καθώς και τους υποψηφίους στις 4 μεγάλες πόλεις δεν είναι καμία γυναίκα!
Μείζον θέμα δημιουργείται πια με τις αρνήσεις: Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης επέμειναν μέχρι τέλους να μην είναι υποψηφιοι. Η ευθύνη για την άρνηση όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν βαρύνει μόνο τους ίδιους αλλά και την επιτροπή επιλογής υποψηφίων που ενώ γνώριζε εδώ και πολύ καιρό τις διαθέσεις των δύο κυβερνητικών στελεχών, επέμεινε στις περιπτώσεις τους, με αποτέλεσμα να αναζητά τους αντικαταστάτες τους αργά τη νύχτα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", "η καραμπόλα στην Κ. Μακεδονία κατόπιν αρνησης του κ. Μαγκριώτη έφερε στο προσκήνιο τον έτερο υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη που όμως θα μπορούσε να είναι από την αρχή υποψήφιος χωρίς να να εκδηλωθεί ο τραγέλαφος που ταλαιπώρησε τα τελευταία 24ωρα την Ιπποκράτους και τον κ. Παπανδρέου".