Θερμές χειραψίες και αγκαλιές μεταξύ
του κ. Μπόλαρη (αριστερά) και του π.
βουλευτή της Ν.Δ. Αντ. Καρπούζα
"Αυτό για μένα δείχνει ανασφάλεια, εγώ ποτέ δεν δήλωσα σίγουρος για το αποτέλεσμα, αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες κι εγώ τους κοιτάζω στα μάτια . Η γιαγιά μου έλεγε «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες»". Την απάντηση αυτή έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μ. Μπόλαρης, όταν ρωτήθηκε για το πώς σχολιάζει το γεγονός ότι ο Παναγιώτη Ψωμιάδης δηλώνει σίγουρος ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών.
«Οι πολίτες θα κληθούν στις 7 Νοεμβρίου πραγματικά να κάνουν επιλογή η οποία έχει ιστορικά χαρακτηριστικά, γιατί σε μια χώρα που καυχιέται ότι γέννησε τη δημοκρατία, μέχρι και σήμερα έχουμε το πιο συγκεντρωτικό κράτος στην Ευρώπη» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης , στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της Κατερίνης.
Ο κ. Μπόλαρης θέλοντας να τονίσει την σπουδαιότητα του νέου θεσμού είπε χαρακτηριστικά: «Μέχρι και σήμερα οι αποφάσεις και ο σχεδιασμός γίνεται στην Αθήνα, γίνεται στο κέντρο. Ένα κράτος το οποίο το χαρακτηρίζουμε Αθηνοκεντρικό, το καταγγείλαμε και το καταγγέλλουμε ως Αθηνοκεντρικό ή συγκεντρωτικό, για το οποίο όμως δεν κάναμε τίποτα, παρά μόνο κάποιες προσπάθειες που γίνανε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να στηριχθεί η τοπική αυτοδιοίκηση . Σήμερα υπάρχει μια άλλη φιλοσοφία η οποία προωθεί τα πράγματα πολύ περισσότερο. Για πρώτη φορά η περιφέρεια αναλαμβάνει να διαχειριστεί τα δικά της πράγματα».

Ποιοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κ. Μπόλαρη
Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του , ο κ. Μπόλαρης είπε «Είμαστε σε μια σύντομη διαδικασία διαβούλευσης που υποδεικνύουμε τους καλύτερος, γιατί από περιφερειακό συμβούλιο θα βγουν οι ισχυροί θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, για τους οποίους πολύ σύντομα θα δώσουμε ονόματα. Θα είναι άνθρωποι της επιστήμης, της αυτοδιοίκησης , άνθρωποι απ’ όλους τους χώρους , για καλύτερη σύνθεση περιφερειακού συμβουλίου. Θα στείλει μπροστά τον τόπο, θα γυρίσουμε τροχό ανάπτυξης, θ’ αντιμετωπίσουμε ανεργία, το οφείλουμε στα παιδιά μας που θέλουν να ξαναγίνουν μετανάστες. Μεγάλη σημασία γι’ αυτό, η συμμετοχή της νεολαίας και απευθυνόμαστε σ’ αυτήν και προφορικά και διαδικτυακά».

Μια... αναπάντεχη επίσκεψη
Δύο πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας , έμαθαν για την συνέντευξη τύπου που παραχωρούσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης και μπήκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου για να ευχηθούν στον Μάρκο Μπόλαρη καλό αγώνα. Οι κ.κ. Αντώνης Καρπούζας πρώην βουλευτής Πιερίας και Νίκος Σταυρογιάννης πρώην βουλευτής Φθιώτιδας, χαιρέτησαν τον υποψήφιο περιφερειάρχη και του έδωσαν τις ευχές τους.