Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκ. Ιβάνοφ έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός, στο περιθώριο της 65ης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο άνδρες θα συναντηθούν μετά από χθεσινή πρωτοβουλία του κ. Ιβάνοφ, στην οποία ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά. Τονίζεται πάντως πως πρόκειται για μια εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση, η οποία δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια συνάντηση με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό κ. Γκρούεφσκι.
Υπογραμμίζεται ακόμα η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, σε απάντηση των αιτιάσεων της πλευράς των Σκοπίων ότι η Ελλάδα έχει σκληρύνει τη στάση της.
«Πιστεύουμε ότι η ελληνική πλευρά είναι αυτή η οποία έχει πραγματικά την απαραίτητη θέληση σ' αυτό το θέμα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, δεν θα επιτρέψουμε να μας παρασύρει κανείς σε οποιεσδήποτε ακραίες δηλώσεις ή τοποθετήσεις», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Συμπληρώνεται ακόμα ότι η σκοπιανή πλευρά επενδύει το χρόνο της για να δημιουργήσει εντυπώσεις σε λάθος κατεύθυνση, που δεν συμβάλλουν στην επίλυση.