Σε συνεργασία προβαίνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων και Βίας, με σκοπό τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής που θα παρέχει εξειδικευμένες συμβουλές σε φορείς και πολίτες, σχετικά με θέματα πρόληψης ατυχημάτων και βίας.
Παράλληλα, θα δημιουργηθεί εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό (ηλεκτρονικό και έντυπο) που θα απευθύνεται τόσο στους ειδικούς όσο και στο ευρύτερο κοινό, ενώ θα οργανωθούν συνεργασίες μέσω της επιλογής και ορισμού συγκεκριμένων χώρων των πεδίων αρμοδιότητας των Υγειονομικών Περιφερειών (εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων).

Το Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων και Βίας δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2005, με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, και συστάθηκε ως σωματείο τον Ιούνιο του 2007. Τα μέλη του εκπροσωπούν κυρίως μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς αλλά και υπουργεία, κρατικούς οργανισμούς, ΑΕΙ, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, Τοπικές Αυτοδιοικήσεις κ.λπ.. Συμμετέχουν: Χαμόγελο του Παιδιού, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», «Κλίμακα», «Πνοή», ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού».